вівторок, 10 вересня 2019 14:45

Осінні крокуси змінюють квітники до невпізнання
5

Пізньоцвіт перетворює квітник на оранжерею
Фото: sadogorod.xyz
Пізньоцвіт перетворює квітник на оранжерею
Пізньоцвіт перетворює квітник на оранжерею
Пізньоцвіт перетворює квітник на оранжерею
Пізньоцвіт перетворює квітник на оранжерею

Восени у квітнику наступає друга весна. Усе завдяки пізньоцвіту, який схожий на одні з перших весняних квітів. За це пізньоцвіти називають осінніми крокусами. Хоча наукова назва цих квітів колхініум.

Їх цвіт тримається на стеб­лах до приморозків. До того ж квітка дуже пахуча.

Правила догляду за рослиною:

1. Пізньоцвіт росте на кислих і глинистих ґрунтах.

2. Його цибулини садять на глибину 8 см для цибулин середнього розміру. Для крупніших — удвічі глибше. Висаджують, щоб верхівки залишалися над землею. Має визирати довга трубка з лусок. По ній, як по тунелю, проходить бутон. Її заборонено обрізати.

3. Восени квітки з'являються на голому стеблі на висоті 20 см. Уже після випускає листки-пера. Цвіте з кінця вересня до першого снігу. Пелюстки бувають білі, рожеві, пурпурні та смугасті. Квіти зібрані в букети.

4. На одному місці пізньоцвіти можуть рости 4 роки. Потім їх треба пересаджувати, бо цибулини сильно розростаються. Їм стає тісно і квітки дрібнішають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троянда пустелі вражає своїм виглядом

5. Улітку цибулини розділяють на кілька частин, щоб кожна мала пагін. Зрізи присипають товченим деревним вугіллям і висушують. За тиждень висаджують у квітник, і рослина цвіте вдруге.

Незалежно від рівня садівничих навичок навіть невелику ділянку землі можна перетворити на дивовижної краси сад, який потопатиме в цвіту й стане особистим шматочком раю. Усе, що для цього потрібно — посадити правильні рослини.

Підбірку квітучих дерев, які вразять своєю красою навіть тих, кого нічим неможливо здивувати, представило видання.

Зараз ви читаєте новину «Осінні крокуси змінюють квітники до невпізнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі