четвер, 17 вересня 2020 16:06

Осінь чи весна: назвали найвдаліші терміни посадки дерев

Осінь чи весна: назвали найвдаліші терміни посадки дерев
Осіння посадка дерев: назвали 7 правил приживання. Фото: aif.ru

Найкраще закладати сад на початку осені. Багато хто боїться вибирати цю пору через наближення холодів. Варто не забувати, що саме восени у землі більше вологи і не спекотно. Тому корені не травмуються і швидко приживаються.

Правила посадки дерев восени:

1. Потрібно одразу вибирати постійне місце. Краще купувати дворічні, бо швидко приживаються. Старші делікатні та потребують дорогого догляду.

2. Не садити разом ягоди та дерева. З часом останні затінятимуть кущі. Їх варто садити в окремі частини саду. Винятком є полуниця, якій потрібно змінювати місце кожні 5 років.

3. Є ще одне правило — що ближче до будинку, то нижчі рослини. Тому високорослі дерева треба садити в глиб ділянки. На сонячних місцях краще ростуть малина та аґрус, а смородина — в тінистих.

4. Для саду з різними плодовими деревами підходить шахова посадка. Так вони не затіняють одне одного. Сонце добре прогріває міжряддя, і кора не вкривається мохом. Більша відстань між деревами — вища врожайність. Також вона залежить від рівня освітленості. Через брак тепла швидко розповсюджуються хвороби та шкідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сад восени: 5 найважливіших процедур для дерев та кущів

5. Розсипати на 1 кв. м. ділянки по 300 г попелу і 1 ст. л. нітроамофоски. Перекопати ділянку і викопати ями на відстані 3 м. Мають бути на третину ширші за коріння саджанців. Кинути для дренування керамзиту, битої цегли чи гальки. Він захищає корені від гниття.

6. Зверху покласти поживну подушку — суміш добрив. Для неї змішує порівну пере­гній і ґрунт із верхнього шару. Полити відром води.

7. Вкоротити центральну гілку, щоб саджанець був не довший 80 см.

Якщо ви думаєте, що роботи, пов'язані із виноградом обмежуються збором урожаю - помиляєтеся. Окрім цього його потрібно полити, підживити, захистити та обрізати.

Про це далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Осінь чи весна: назвали найвдаліші терміни посадки дерев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі