неділя, 28 лютого 2021 11:05

Назвали 3 лайфхаки для швидшого дозрівання авокадо

Назвали 3 лайфхаки для швидшого дозрівання авокадо
Що робити з авокадо: лайфхаки для дозрівання. Фото: grodnonews.by

Авокадо - зараз дуже модний продукт за антиоксидантську дію. Він захищає клітини від старіння, бере участь у процесах кровотворення, цілюще впливає на діяльність шлунково-кишкового тракту. Продукт сприяє зниженню рівня холестерину в крові.

Також плоди містять холін, вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С, D, Е, Н і РР. Також необхідні організму макро - і мікроелементи: калій, кальцій, магній, мідь і марганець, залізо, фосфор і натрій.

Але авокадо часто купують недозрілим. Купуючи зелені плоди в магазині, їх можна дозріти самостійно в домашніх умовах.

1. Газета

Варто на 2 дні нестиглі авокадо обернути газетним листом разом зі стиглими яблуком, бананом або помідором. Процес дозрівання відбувається завдяки етилену, який виділяють вищевказані фрукт і овочі. Згорток з авокадо необхідно покласти в тепле темне місце на кілька днів.

2. Алюмінієва фольга

Необхідно обернути плід в фольгу і покласти в темне місце при кімнатній температурі. За 1-2 дні авокадо "дійде" самостійно.Або покласти обгорнутий в фольгу авокадо на 10 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці підсіли на здорове харчування: імпорт модного фрукту б'є рекорди

3. Харчова плівка

Половинки авокадо скропити свіжовичавленим лимонним соком, щільно притиснути один до одного і обмотати харчовою плівкою, щоб авокадо тримав форму. Зберігати необхідно в основному відділенні холодильника до повного дозрівання. Це може зайняти від 1 до 3 днів.

Те, що ми їмо впливає на організм. У кожного є індивідуальний тип шкіри, який залежить від способу життя, клімату, генетики, зовнішніх впливів.

Також для кожного типу шкіри треба їсти певні продукти. Суха виникає в літню спеку, взимку від холоду і високої температури в приміщенні. Такий тип потребує збалансованого олійного харчування, завдяки якому виробляється шкірне сало зсередини.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 3 лайфхаки для швидшого дозрівання авокадо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі