пʼятниця, 27 серпня 2021 14:37

Чому важливо правильно підібрати соняшник для посіву

  Фахівці кажуть, що найкраща температура для посіву соняшника +10...12°C
Фахівці кажуть, що найкраща температура для посіву соняшника +10...12°C

Фермери останніми роками помітно збільшують площі посіву соняшника. Це культура, на врожай якої попит стрімко росте. Саме тому дуже важливо зібрати багатий та гарний врожай.

Сіючи соняшник, потрібно звернути увагу на безліч речей. Наприклад, має бути відповідний стан ґрунту, температура повітря, а також правильно підібраний та якісний посівний матеріал.

Фахівці кажуть, що найкраща температура для посіву +10...12°C. Щодо насіння, то зростає популярність гібридних сортів і не дарма. Адже саме вони швидко адаптовуються до кліматичних умов регіону, в якому їх посіяли. Крім того, гібридні сорти насіння забезпечують гарний врожай.

Компанія ТОВ Госппостач та інтернет-магазин "Агроторг" працюють із насіннєвими матеріалами багато років. Представляють виробника Сербського насіння соняшнику. Пропонують на вибір різноманітні гібридні сорти. Дуже важливо обирати їх в надійних та офіційних дистриб'юторів в Україні, бо так фермери можуть бути спокійні за якість та хороший врожай. Компанія пропонує найпоширеніші види гібридів: високоолійні, низьколужні, панцирні. Їхні переваги у тому, що мають стабільну врожайність, дозріваючи, майже не обсипаються, стійкі до хвороб, посухи та інших факторів, мають високий відсоток олійності насіння.

Обираючи насіння, треба звертати увагу на його стійкість до рослини-паразита ‒ вовчку. Адже вона може прикріпитись до коренів соняшника і харчуватися його соками. Протистояти цьому паразиту ефективно може гібрид соняшнику НСХ 6749, він стійкий до семи видів вовчку. Дуже якісно і витривало проявив себе у несприятливих погодних умовах.

Для фермерів також важливо, щоб соняшник не вилягав. Це чи не одна з найбільших проблем, особливо, коли літо з грозами. Тоді під загрозою опиняється весь урожай. Гібрид соняшнику НСХ 6749 росте на середню висоту, тому не піддається виляганню. Якщо ж навпаки ‒ літо виявилось надто спекотне і в ґрунті є недостача вологи, то цьому гібриду така проблема також не страшна. НСХ 6749 має потужну кореневу систему та є в групі середньо раннього дозрівання. Може виростати на довжину від 165 до 180 сантиметрів. Найбільш сприятливі регіони для вирощування - степова і лісостепова зони, але й до інших також пристосується.

У дистриб'юторів також можна замовити й інші різновиди посівних матеріалів соняшнику та інших культур. Консультанти порекомендують і знайдуть найкращий варіант для індивідуальних умов кожного.

Зараз ви читаєте новину «Чому важливо правильно підібрати соняшник для посіву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі