Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2013 21:01
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Санітар лісу

Я маю колеґу — не те щоб товариша. Радше знайомого, досить давнього, який працює на "реґіоналів". Він займається тролінґом. Тобто жучить на форумах "помаранчевих" і робить це цілком щиро, бо вони того варті. Я й сам їх жучив, доки вони були при владі. Щоправда, робив це під власним іменем, бо анонімні писання викликають у мене огиду — приблизно як написи у громадському туалеті.

Тепер я можу перепочити, бо охочих поштурхати мертвого тигра не бракує й без мене. А оскільки сьогоднішня влада видається мені стократ паскуднішою, я намагаюся зрозуміти колеґу, який на них працює. Дарма що добре знає їм ціну і часто в приватних розмовах із них глузує.

— Хтось же має бути санітаром лісу, — пояснює він. — Без вовків зайці вироджуються. Без кота миші розперізуються.

Донецькі й московські йолопи готові за це платити

— Знаю, знаю, — кажу. — Ти — "сила та, що прагнучи лихого, чинить добро".

— Та ні, який із мене Мефісто. Я просто рубаю капусту. Якщо ті йолопи — і донецькі, й московські — готові за це платити, то хай платять. Насправді всі ті писання на форумах не мають ніякого значення. Спитай соціологів — вони тобі скажуть, що це всього лише мастурбація.

Я почасти згоден. Бо знаю, що тролінґ і справді нікого ні в чому не переконує. Та й не в тім його функція. Він просто скаламучує воду, засмерджує атмосферу, унеможливлює спілкування.

— Не переборщуй, — кажу. — Бо може так трапитися, що зайців не стане. Залишаться самі вовки. Он на білоруських сайтах російських тролів уже практично немає. Видно, Москва в них більше не інвестує. Нема потреби.

— Не переживай, — відповідає колеґа. — Я на зайців теж працюю. От тільки капусти в них менше. Зате буває іноді такий кайф — полемізувати на форумі із самим собою під різними ніками.

Зараз ви читаєте новину «Санітар лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути