понеділок, 25 липня 2011 15:12
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Наше майбутнє

Років із вісім тому принц Гаррі потрапив на перші сторінки європейських таблоїдів через досить дурну підліткову витівку. Він не лупцював привселюдно у ресторані дівчини, не ґвалтував у парламенті конституції, голосуючи за відсутніх колег, і не роз'їжджав у люксусових автах за невідомо чиї гроші.

Може, тому його татусь принц Чарлз не проголосив сина "святим", не обізвав усі ЗМІ "продажними і брехливими" і не закликав коханого Ендрю тицьнути свої ресторанні рахунки в "морду" клятим інформаційним "кілерам". Він просто послав пацана, так би мовити, на виправні роботи.

У королівських родинах, правдоподібно, плекається інше уявлення про фамільну честь, ніж серед кухарок та конюхів. Утім, треба визнати, що й кухарки та конюхи — принаймні, британські, які започаткували Америку, — спромоглися утвердити там подібне розуміння права й посадової етики.

Видно, є країни, де навіть конюхи й кухарки поводяться по-королівськи. А є країни, де й королі та президенти поводяться як конюхи або й просто як звичайна шпана. Тому, коли моя оптимістична дружина стверджує, що зі зміною поколінь у нас усе зміниться, я не бачу для її оптимізму жодних підстав. Як і для запевнень солодкоголосої Ганни Герман, що наша майбутня еліта — це сьогоднішні випускники Гарварду й Кембріджу.

Він не лупцював привселюдно в ресторані дівчини

Українські випускники Гарварду й Кембріджу, скоріш за все, там і лишаться. А заправлятимуть цією країною ті самі ландики, довгі та януковичі — тільки молодші. Без гальм і комплексів, які ще помітні подеколи в їхніх батьків. Зате з досконалим знанням дорогих авт, російської попси й нічних клубів.

— Ти несправедливий, — каже дружина. — Навіть тварини люблять і захищають своїх дітей.

— Авжеж, — погоджуюся, — по-тваринячому.

Зараз ви читаєте новину «Наше майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі