пʼятниця, 21 травня 2021 16:43

"Кто прямо сейчас готов дать 10, 15 тысяч гривен?" - дизайнерка влаштувала розпродаж речей, аби допомогти воїнам
35

20 травня в інноваційному парку UNIT.City дизайнерка Оксана Караванська влаштувала фешн-подію Existential Fashion Error. Вона об'єдналася разом із благодійним фондом "Кран", щоб залучити партнерів до соціального проєкту — придбання роботизований комплексу для відновлення рухомості тяжкотравмованих бійців. Його ціна — €288 тис.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Директорка благодійного фонду "Кран" Інна Данченко (друга ліворуч), дизайнерка Оксана Караванська (друга праворуч) та її партнерка Ксенія Уманська (праворуч) влаштували фешн-виклик
Директорка благодійного фонду "Кран" Інна Данченко (друга ліворуч), дизайнерка Оксана Караванська (друга праворуч) та її партнерка Ксенія Уманська (праворуч) влаштували фешн-виклик

"О, ви так красиво це робите, можна і я з вами?", - сивий чоловік у чорному піджаку і коричневих штанях стає поруч з дівчиною в білому брючному костюмі. Вона позувала останні 10 хв. на тлі фотозони, прикрашеної зеленню та неоновими вогнями. Його товариш з чорними кучерями вмикає камеру на телефоні і робить декілька кадрів. Після цього йдуть займати місця в амфітеатрі. Там буде проходити зустріч з дизайнеркою.

"Ми з Інною Данченко, яка очолює "Кран", познайомилися в 2015 році. Вона прийшла до мене замовляти сукню. Потоваришували. Тоді я майже в Україні показів не робила. Започаткувала українську лінійку від кутюр і їздила з нею за кордоном. Раз на рік під час Leopolis Jazz Fest (міжнародний джазовий фестиваль, - Gazeta.ua) робила кутюрний показ. З класичних українських тижнів моди я вийшла. Поставила собі таку місію: треба, щоб хтось із митців допомагав Україні стати впізнаваною, модною і сучасною державою, якщо цим не займається уряд. Я це й робила.

Інна розповідала, чим займається. Звернулася, щоб я запропонувала клієнткам свого бренду взяти участь у цьому проєкті, адже працюю з неординарними і цікавими жінками. Мені здалося, що в моїй кар'єрі має статися новий виток. Вирішила зробити показ і таким чином їй допомогти: зробити доступнішою для наших українок історію Інни та її проєкту", - зазначає Караванська.

Грає спокійна музика. Гостей пригощають шампанським, безе, еклерами. Чоловік у червоній спортивній кофті бере три вафельні торти і йде до лавки.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Ведуча Соломія Вітвіцька оголошує початок показу
Ведуча Соломія Вітвіцька оголошує початок показу

Ведуча Соломія Вітвіцька оголошує початок показу. На великому екрані вмикають ролик. У ньому показують, як проходить нейрореабілітація воїна Олександра Оленчука. Він першим ступив на доріжку відновлювального комплексу.

"До того, як створили благодійний фонд, я була волонтеркою. Це найважчий мій досвід. Фонд "Кран" займається благодійністю фокусно. Залучає ресурси саме під задачі нейрореабілітації тяжкотравмованих бійців з ушкодженням центральної і периферичної нервової системи. Це воїни, які отримали травми головного або спинного мозку. Зазвичай цих бійців вважають безнадійними", - розповідає Данченко.

"Роботизований комплекс, на який зараз збираємо гроші, коштує 288 тисяч євро. Він уже в Україні, більшу частину вартості ми вже сплатили. Такий комплекс — перший в Україні. Бійці вже проходять на цьому апараті нейрореабілітацію по відновленню ходьби. У тому, щоб дарувати інвалідні візки, немає ні честі, ні вдячності, ні гідності", - додає вона.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Акторка Світлана Вольнова ходить поміж гостей з простягнутим капелюхом
Акторка Світлана Вольнова ходить поміж гостей з простягнутим капелюхом

"Уже почти 80 женщин присоединились к сбору денег. А мужчины? Кто прямо сейчас готов дать любую сумму — 10, 15 тысяч? Даже пять гривен. Я не верю в будущее, а верю в сегодня и сейчас. Поднимите руку, кто хочет сделать доброе дело", - акторка Світлана Вольнова в ботфортах, джинсовці й окулярах проходить поміж гостей. У руках тримає синій капелюх, до якого кладуть гроші.

На подіум виходять босі чоловіки в чорному вбранні. У декого кінцівки обмотані фольгою. У неоново-салатовій куртці та зеленій сукні з'являється Ксенія Уманська - текстильна дизайнерка, яка разом із Караванською створювала колекцію.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  На подіум виходять босі чоловіки в чорному вбранні
На подіум виходять босі чоловіки в чорному вбранні

"Концепция родилась, когда я увидела тренд в азиатских странах: отрезать конечности и вставлять импланты абсолютно намеренным образом. После этого я решила показать пропорции нашей коллекции. Когда я начала разбирать манекен и вставлять абсолютно по-другому части тела, у меня родились первые формы и силуеты", - говорить.

На показі презентували кутюрні речі. Ціни на них коливаються від 5 до 20 тис. грн.

Директорка благодійного фонду "Кран" Інна Данченко (друга ліворуч), дизайнерка Оксана Караванська (друга праворуч) та її партнерка Ксенія Уманська (праворуч) влаштували фешн-виклик
Фото: Тарас ПОДОЛЯН
Дизайнерка Оксана Караванська та її партнерка Ксенія Уманська влаштували фешн-виклик
Ведуча Соломія Вітвіцька оголошує початок показу
Оксана Караванська презентувала ексклюзивну колекцію Ready Couture
Ведуча Ольга Фреймут відвідала фешн-подію

"Уся колекція Ready Couture — це повністю вишиті речі. Наші бабці вміли ось так вишивати і закладати в візерунки певні сакральні символи. Можливо, це вишиванка третього тисячоліття новітнього формату. Є речі, які вишиті вручну, крафтовою машиною та речі, які готові для подальшого прет-а-порте", - зазначає Караванська.

Посеред показу чоловіки починають енергійно рухатися. Ведуча Ольга Фреймут, яка сидить у першому ряду, починає знімати на телефон.

"Я знаю, какое платья хочу. Фиолетовое", - перемовляються позаду жінки. Одна з них тримає букет з білого бузку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сукні з квітковим принтом завоюють увагу модниць цього сезону

Наприкінці показу моделі шикуються на газоні. Караванська бере за руку Уманську і під аплодисменти веде до приміщення. Слідом за ними рушають моделі.

Українська дизайнерка Оксана Караванська організувала фешн-виклик під назвою Existential Fashion Error. Її нова колекція - це не лише дефіле без правил, а й соціальний проєкт на підтримання благодійного фонду "Кран" і його ініціативи "Будь потужною на 300W(omen)".

Зараз ви читаєте новину «"Кто прямо сейчас готов дать 10, 15 тысяч гривен?" - дизайнерка влаштувала розпродаж речей, аби допомогти воїнам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі