вівторок, 08 травня 2018 03:28

Зірвали стратегічні плани російського командування: річниця перемоги Січових Стрільців на Маківці
11

Вшанувати пам’ять українських Героїв зібралися сотні людей
Фото: facebook.com/Halyna Kostyk
Вшанувати пам’ять українських Героїв зібралися сотні людей
Вшанувати пам’ять українських Героїв зібралися сотні людей
Вшанувати пам’ять українських Героїв зібралися сотні людей
Вшанувати пам’ять українських Героїв зібралися сотні людей

На горі Маківка, що в Сколівському районі Львівщини відзначили 103-тю річницю перемоги Українських Січових Стрільців над російськими військами.

Вшанувати пам'ять українських Героїв зібралися сотні людей: представники влади, громадських організацій, реконструктори, молодь, ветерани АТО та небайдужі громадяни.

Урочистості розпочалися зі сходження на гору Маківку, де присутні поклали квіти до Меморіалу та запалили лампадки на могилах загиблих Українських січових стрільців. Опісля священики відслужили чин панахиди.

"У ХХІ столітті ми знову маємо виклик, тому і стали зі зброєю в руках проти ворога. Але, впевнений, що цього разу перемога буде обов'язково за нами. Бо надто багато крові було пролито поколіннями українців, щоб створити і втримати нашу державу", - наголосив під час віча Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі показали фото січових стрільців з містичним походженням

Бої за гору Маківку відбувалися під час Першої світової війни між підрозділами австро-угорських та російських військ. У складі 55-ї австро-угорської піхотної дивізії, яка тримала оборону Маківки, воювало 800 українських січових стрільців. Цей легіон, створений на початку війни, був укомплектований українцями з Галичини.

У результаті героїчної оборони Маківки повністю зірвались стратегічні плани російського командування. Внаслідок великих втрат російські війська не змогли продовжити наступ. Через тиждень змушені були поспішно відступати перед австрійськими підрозділами, що підійшли.

Після перемоги на Маківці січові cтрільці відзначилися в інших боях на Галичині. Були перетворені на полк УСС.

Зараз ви читаєте новину «Зірвали стратегічні плани російського командування: річниця перемоги Січових Стрільців на Маківці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі