середа, 05 травня 2021 18:09

Жінка зірвалася зі старого мосту. Врятувалася дивом

Жінка зірвалася зі старого мосту. Врятувалася дивом
Дошки мосту виявилися гнилими. Фото: ДСНС в Черкаській області

У селі Велика Яблунівка Черкаської області провалилася й упала з натяжного мосту місцева жінка. Вона пролетіла в повітрі шість метрів. Дивом залишилася живою.

"Ми отримали повідомлення о 13:30, – розповідає начальник 12-ї державної пожежно-рятувальної частини Олександр Бондаренко. – Я сам із тих країв, тому добре знаю місцевість. Не раз ходив тими підвісними містками. Ця жінка йшла з боку Березняків до Великої Яблунівки. Там натяжний місток завдовжки метрів 50. Вона пройшла меншу частину, коли під нею зламалася гнила дошка й жінка полетіла донизу. Слава Богові, вона народилася в сорочці, бо впала якраз між річкою й коряжинами. Посередині була невеличка ділянка з намулу листя й трави, де вона застрягла. Це її врятувало, бо впала на м'яке. Якраз напередодні був дощ, який ще розм'якшив ґрунт. Падіння побачили рибалки, які негайно зателефонували в поліцію. А з поліції передзвонили нам і у швидку допомогу".

Олександр Бондаренко каже, що коли прибув на місце, там уже працювали поліцейські, які поклали жінку на ноші.

Якраз напередодні був дощ, який ще розм'якшив ґрунт

"Вони були на одному березі, а ми зі швидкою – на іншому. Довелося об'їхати, а останні 600 метрів іти пішки, бо дороги не було. Лікарі на місці оглянули хвору й ми разом із ними понесли її на ношах. У тому місці підйом крутий, метрів 15 вище від рівня води. Жінка важкенька – кілограмів із 90. Поки ми несли її попід кар'єром до автомобіля швидкої, зійшло кілька потів".

Місток перебуває на балансі Березняківської громади Черкаського району.

"Я зв'язався із головою Березняківської ОТГ Володимиром Дорошенком, – розповідає Олександр Бондаренко. – Розповів про пригоду, сказав, що місток аварійний і туди легко можуть провалитися діти. Голова запевнив, що ремонт розпочнеться з дня на день. Усі матеріали вже куплені. Після свят думали розпочинати ремонт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-річну жінку мертвою знайшли в річці

Потерпілу після падіння жінку госпіталізували до Смілянської районної лікарні з політравмою та вивихом лівого плечового суглобу. Раніше в Дніпрі випала з вікна п'ятого поверху дівчина. Вона благала про допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Жінка зірвалася зі старого мосту. Врятувалася дивом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі