вівторок, 03 березня 2020 10:04

Жінці, яка кидала каміння в Нових Санжарах, "соромно лише за матюки"

Жінці, яка кидала каміння в Нових Санжарах, "соромно лише за матюки"
Наталія з Нових Санжар розповіла, чому кидала каміння в автобуси з евакуйованими з Уханя людьми. Фото: скрин з відео PavlovskyNEWS

Жителька Нових Санжар, яка кидала каміння в автобуси з евакуйованими з Уханя, розповіла про причину свого вчинку. За її словами, наступного разу вчинила б так само. Соромно лише за матюки на відео.

Про причини свого вчинку жінка розповіла в інтерв'ю для PavlovskyNEWS.

Наталія - мати п'ятьох дітей. У день 20 лютого, коли до Нових Санжар приїхали автобуси з евакуйованими з Китаю співвітчизниками, вона виступала проти карантину в її рідному селищі.

"Того вечора я ходила в гості до свекрухи. Поверталася і побачила, що в центрі селища зібралися люди. Удома виявила, що немає моєї старшої дитини. Злякалася, що мій малий там. І пішла цілеспрямовано по свою дитину", - розповіла жінка.

Запевняє, все, що сталося, - випадковість. Вона нічого не планувала заздалегідь. Каміння кидала в правоохоронців, а не в автобуси.

"Шукала, а тоді побачила, що їдуть автобуси. Дивлюся, що вони понавдівані в масках, страшне коїться. Тоді я стала спереді машини. Нас почала міліція бризкати газом, бити, штовхати. Ми ж жінки, не можемо їх подужати. Ми взяли камінці і почали в них кидати", - стверджує Наталія.

Жінка переживає за здоров'я власних дітей. Хоча бачила неодноразово по телевізору повідомлення, що з Китаю евакуювали здорових людей, не вірить. Як доказ своєї правоти наводить захисний одяг, в який були вдягнуті водії автобусів: "Якщо здорові люди - водіїв та не запаковували би".

Вважає, що селищу загрожує небезпека, адже люди, які перебувають в обсервації, виходять на балкон. А поруч із санаторієм живе багато людей. Тепер вона не пустить своїх дітей в той район селища, хоча щоліта залюбки гуляли там біля річки. Окрім іншого, обурена тим, що людям в обсервації не сподобалися умови перебування.

"Їм ще й не подобається - те погане, те - зламане. Так чого їх привезли сюди? Нехай би їхали в свою Італію", - резюмувала жителька Санжар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У дитинстві ми таких називали сцикунами" - Майкл Щур про тих, хто закидав камінням автобуси в Нових Санжарах

Щодо свого вчинку багатодітна мати картає себе лише за матюки. Адже ролик побачили її діти.

"Чесно скажу: соромно лише за матюки. Вчителі бачили. Я своїх дітей опозорила. За те, що жбурляла камінці, не соромно. І було б оце ще таке - все одно б виходила, протестувала", - сказала Наталія.

У п'ятницю 28 лютого правоохоронці вручили Наталії підозру. Їй інкримінують хуліганство. Жінка не відмовляється від відповідальності та обіцяє заплатити штраф, якщо суд призначить їй таке покарання. За її словами, це може бути від 800 до 4 тис. грн.

Другу жінку, яка кидала каміння, звуть Ріната. Наталія з нею знайома - підробляє в неї по господарству. Ріната не спілкується з журналістами через заборону власного адвоката публічно розповідати про події того вечора.

Нагадаємо, мітингувальники в Нових Санжарах побили вікна в автобусі з евакуйованими українцями, які туди прибули на карантин.

Зараз ви читаєте новину «Жінці, яка кидала каміння в Нових Санжарах, "соромно лише за матюки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі