понеділок, 06 травня 2019 15:33

Закарпаття залишиться без авіасполучення

Закарпаття залишиться без авіасполучення
17 травня на сесії облради планують висунути питання про компенсування збитків компанії-перевізнику.Фото:delo.ua

З 17 травня компанія "Мотор Січ" припиняє регулярні авіарейси сполученням "Київ – Ужгород".

Останній політ відбудеться 10 травня, повідомляє Mukachevo.net.

У "Мотор Січі" таке рішення пояснили нерентабельністю рейсів у напрямку Закарпаття. Зараз на сайті перевізника можливо придбати квитки лише до 10 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки Уряд дав грошей на реконструкцію вінницького аеропорту

У компанії заявили, що таких чуток не коментуватимуть, а вся офіційна інформація публікується на їхньому сайті.

"На сайті ми викладаємо наші новини. Те, що хтось придумав, то я за них не відповідаю. Такої інформації (про закриття рейсу. – Gazeta.ua) не надходило від нашого центру. Вся інформація у нас на сайті", - відповів чоловік, який назвався комерційним директором авіакомпанії, але відмовився назвати своє ім'я.

Директор аеропорту "Ужгород" Руслан Лііс запевнив, що сполучення з Києвом не скасовується, а призупиняється. Із "Мотор Січчю" ведуть переговори про щоденні рейси "Київ-Ужгород".

17 травня на сесії облради планують висунути питання про компенсування збитків компанії-перевізнику.

На який термін призупинено польоти, Лііс не сказав, відзначивши, що зараз вони перебувають на стадії листування.

"Найголовніше — вирішити питання, щоб на сесії було прийняте рішення про компенсацію збитків. Це законний шлях у законодавстві України, щоб підтримати авіасполучення. Область має робити підтримку цьому рейсу", - сказав Лііс.

Про проблеми зі сполученням "Київ – Ужгород" розповів і міністр інфраструктури Володимир Омелян. Він переконаний, що "зради" не буде.
Омелян нагадав, що зліт/посадка в аеропорту Ужгорода можлива лише з заходом на територію Словаччини, оскільки свого часу в іншому торці злітної смуги місцеві чиновники збудували приватні будинки.

"Після вступу Словаччини в ЄС і НАТО дозвіл на захід в її повітряний простір регулюється вже не лише двосторонніми угодами, але й цими міжнародними структурами", - написав Омелян.

Він додав, що для забезпечення регулярного авіасполучення Мінінфраструктури провело "колосальну роботу": Украерорух вперше з-поміж усіх провайдерів країн-не членів ЄС і аеропорт Ужгорода отримали сертифікат Європейського агентства з безпеки польотів, на рівні міністерств транспорту, оборони, державіаслужб, прем'єр-міністрів і президентів провели низку переговорів.

"Найближчим часом буде підписано кінцеву угоду про інструментальний захід, про що йшлося у нещодавно ухваленій спільній декларації прем'єр-міністрів України і Словаччини", - пояснив Омелян.

Разом з тим він додав, що авіакомпанія "Мотор Січ" зі свого боку має "абсолютно адекватні вимоги: комерційна окупність рейсів, реклама цього напрямку".

"Тому, зараз керівництво області, міста і аеропорту, народні депутати, які справді вболівають за рідний край, докладуть усіх зусиль, щоб вибудувати ефективний механізм співпраці з "Мотор-Січчю". Більше того, знайдуть рішення для зручних авіакомпанії і пасажирам рейсів", - підсумував Омелян.

На реконструкцію Вінницького аеропорту треба 1 млрд. грн. Утім, для початку робіт ыз повномасштабної реконструкції злітно-посадкової смуги аеродрому КП "Міжнародний аеропорт Вінниця" Кабмін виділив лише половину грошей.

Зараз ви читаєте новину «Закарпаття залишиться без авіасполучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі