пʼятниця, 22 серпня 2014 11:32

За три дні Сорочинського ярмарку зібрали 25 тисяч гривень для бійців АТО

За три дні Сорочинського ярмарку зібрали 25 тисяч гривень для бійців АТО
Скриньки для збору коштів на потреби бійців АТО

 Благодійна організація "Поруч з тобою" на Сорочинському ярмарку за три дні зібрала для сил АТО 25 тис. 446 грн. Організатори кажуть, сподівалися на більшу суму.

 "В цьому році деякі представники миргородської та обласної влади допомогли спаскудити ярмарок. Багато учасників до кінця не знали — буде він чи не буде. Тому побоялися їхати. Можу сказати, щороку ми фіксували десь по півмільйона відвідувачів за період фестивалю. В цьому році більш усього рахуватимемо десятки тисяч. Сьогодні ще і пішов дощ. Але маємо надію на нормальну кількість гостей на вихідних. Тому через низьку відвідуваність назбирали таку благодійну суму", - розповіла керівник проекту "Сорочинський ярмарок" Світлана Свищева.

 Малий збір коштів організатори також пов'язують із наявністю на території ярмарку інших благодійних організацій.

 "В перший день їх було всього дві. А це вже ми близько десятка нарахували. І для хворих дітей збирають, і для біженців, і на будівництво інтернату сімейного типу. До цих благодійників відношення ми не маємо. Але вони повинні були хоча би в нас задекларуватися. Цього не зробили, - продовжила Свищева. - Я особисто підходила до деяких, просила показати документи. Відповідають, що зараз при собі не мають, повинні привезти завтра. Ці організації нам не звітують, скільки і з кого зібрали. Тому гроші, які кидають в урни гості, просто розтягнулися по цих благодійних організаціях".

 Нагадаємо, Сорочинський ярмарок проходить у селі Великі Сорочинці на Полтавщині. Урочисте закриття фестивалю — 24 серпня.

Зараз ви читаєте новину «За три дні Сорочинського ярмарку зібрали 25 тисяч гривень для бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі