середа, 16 травня 2018 07:10

"Все одно вичислю": вандали розбили пам'ятник Небесній сотні

"Все одно вичислю": вандали розбили пам'ятник Небесній сотні
П'єдестал із Божою Матір'ю розбили вандали. Винних поки не знайшли. Фото: poltava.to

У Полтаві вандали понівечили тимчасовий пам'ятник Небесній сотні, що знаходиться на місці колишнього пам'ятника Леніну. Розбили п'єдестал із Божою Матір'ю.

Інцидент трапився вночі 16 травня позаторік, пише "Полтавщина".

"Впевнений, що в Полтаві діє група: Мазепа, могили хлопців, тепер Небесна сотня. Все одно вичислю, ні в яку структуру передавати не буду. Проведемо допит у себе", - сказав тоді депутат міськради Полтави Юліан Матвійчук.

У поліції порушили кримінальне провадження за статтею "умисне пошкодження майна". Правопорушників мали покарати обмеженням або позбавленням волі на три роки. Проте винних не знайшли.

"Уже третій рік вимагаю від міськради запустити систему "Безпечне місто" - встановити камери на вулицях. Але з тендерами і досі торгуються. Хочуть, щоб пройшла певна фірма, а останній конкуренти встромляють палиці в колеса. Тому камер досі немає", - пояснив Матвійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаєри, шини, колючий дріт: як полтавці обороняли історичну будівлю

За його словами, п'єдестал Божої Матері вже два роки періодично падає, бо його навіть не склеїли після розбиття. Замість нього планують встановити Меморіал загиблим за волю України.

"Передбачається, що це буде пам'ятник усім, хто проливав кров за цю землю - учасникам бойових дій на Сході, воїнам УПА, УНР, козакам. У міській адміністрації дійшли до питання конкурсу на архітектурний проект майбутнього меморіалу. Проте поки що застигли на місці", - додав депутат.

Наприкінці квітня у Полтаві осквернили пам'ятник Скорботної матері на вулиці Пушкарівській. Чорною фарбою замалювали очі скульптури, також на монументі з'явилися нацистські символи і написи "Хайль Гітлер" і "Смерть жидам". Полтавці власноруч зафарбували написи вандалів.

Зараз ви читаєте новину «"Все одно вичислю": вандали розбили пам'ятник Небесній сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі