субота, 04 липня 2020 12:30

Вперше у Львові здійснили пересадку серця
7

У Львові пересадили серце
Фото: "Львівський портал"
У Львові пересадили серце
У Львові пересадили серце
У Львові пересадили серце
У Львові пересадили серце

Вночі 4 липня у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вперше у Львові провели трансплантацію серця.

Донором органу став 58-річний львів'янин. Він помер після падіння з висоти. Його мати і сестра дали згоду на забір органів, повідомив головний лікар Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук, передає "Львівський портал".

Операцію зробили 57-річному жителю Коростеня. 5 років тому його вразив інфаркт. Серце чоловіка втратило пружність і вже не могло качати кров.

Здорове донорське серце лікарі йому трансплантували спільно з командою Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим, який спеціально прибув до Львова.

У загиблого львів'янина також вилучили нирки. Їх пересадили чоловіками зі Львова і Тернопільщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трансплантація в Україні: Кабмін затвердив тарифи

Операції розпочалися після опівночі і тривали до 8 ранку.

"Я безмежно вдячний усім, завдяки кому відбулися ці історичні для Львова операції: співробітникам клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, які на ногах уже третю добу, команді Інституту серця, яка готова кидати всі справи і їхати за сотні кілометрів, аби врятувати людині життя, іншим нашим колегам і однодумцям. Та особлива подяка — рідним загиблого чоловіка. Ваше непросте рішення стало порятунком для одразу трьох людей і, повірте, кожен із них перед операцією дякував вам і дякуватиме усе життя", – заявив Олег Самчук.

У 35-річної львів'янки видалили кистому вагою понад 40 кг. Це найбільше стороннє утворення, з яким стикнулись львівські медики. До операції жінка важила 90 кг, тепер її вага зменшилася практично вдвічі

Зараз ви читаєте новину «Вперше у Львові здійснили пересадку серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі