понеділок, 19 серпня 2019 12:02

Власник згорілого готелю описав Зеленському свою версію трагедії

 

Власник згорілого готелю "Токіо Стар" Вадим Чорний написав листа до Президента України Володимира Зеленського. У ньому своє затримання автор пов'язує із заявою гаранта, який зазначив, що за наслідки події відповідатиме безпосередньо власник готелю, повідомляє "Думская".

Звернення, написане нібито від імені Чорного, не підписане і не має дати.

"Пане президенте, я не міг прочитати ваш пост, у якому ви вимагали посадити мене в тюрму. Коли ви писали його, мене вже затримали. Після двох діб без сну та доби без води слідчий намагався витрусити з мене хоч щось для обвинувачення. Тому що у нього не було нічого, крім вашого посту і бажання вислужитися перед вами", – йдеться у зверненні.

У листі зазначено, що за протипожежну сигналізацію відповідала охоронна фірма "Карабінер", із якою готель мав укладений договір. Чорний зазначив, що автоматика надіслала сигнал на пульт охоронної компанії , коли почалася пожежа. Однак, співробітники "Карабінера" не викликали рятувальників.

"Компанія не викликала пожежників. Коли поліцейські намагалися оглянути пульт "Карабінера", їх не пустили. Мої співробітники телефонували у МНС (зараз це ДСНС – Держслужба з надзвичайних ситуацій. – ред.), виводили гостей, і лише після цього дзвінка приїхали пожежники. Тільки за 40 хвилин вогнеборці увійшли до кімнати", – підкреслено в листі.

В охоронній компанії заявляють, що лист Вадима Чорного є абсолютно неправдивим. Мовляв, у "Карабінера" були договірні відносини з протипожежної безпеки з готелем "Токіо Стар", пишуть Незалежні новини. У компанії підкреслюють, що з готелем у них був укладений лише договір на кнопку тривожного виклику групи швидкого реагування. Підтверджуючі документи передали в поліцію.

При цьому потерпілі, яким пощастило вижити, розповіли, що насправді гідранти були "заглушені", а пожежна сигналізація взагалі працювала лише частково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали власника смертоносного готелю "Токіо Стар": що відомо про бізнесмена

У ніч на 17 серпня в одеському готелі "Токіо Стар" сталася пожежа. 9 людей загинули, 9 госпіталізували.

Зараз ви читаєте новину «Власник згорілого готелю описав Зеленському свою версію трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі