пʼятниця, 28 жовтня 2016 01:54

Вірш героя Небесної сотні з'явився на стіні будинку
6

Фото: Тарас Матвіїв

Цитату з вірша героя Небесної сотні Богдана Сольчаника волонтери зобразили на стіні багатоповерхівки

Як повідомив волонтер Тарас Матвіїв, це перший поетичний мурал у місті Жидачів на Львівщині, присвячений 3-ій річниці Революції Гідності. Напис на будинку по вул. Кобзаревій, 3 виконав активіст Орест Гаврильчук.

"9 рядків вірша Героя Майдану, Богдана Сольчаника, ми писали протягом трьох днів. Чи вийшло най оцінюють перехожі. Знаю одне: Орест дуже старався! Він щодня по 5 годин, висячи на висоті 3 поверху, виводив кожну літеру. Його не можна було відволікати. Тож мені довелось побувати у ролі підсобника й охоронця", - написав Тарас Матвіїв на своїй сторінці в Фейсбук.

Проте, не всі мешканці будинку підтримали таку акцію. Один із жителів виступив проти, щоб у нього під вікнами розписували стіни.

"Що б ми не говорили пану Івану, та він і слухати не хотів. Дійшло до абсурду: пан Іван обізвавши нас "злодіями-терористами" та облаявши останнім матюччям, викликав поліцію. Уявіть, нам ще довелось пояснювати полісменам, з якого дива посеред білого дня надумали "псувати стіну усілякою ху...ю", - розповів волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятну дошку Героєві Небесної Сотні з Тернопільщини встановили у Вінниці

Замість цілого вірша, який планували зробити на усю стіну, довелось обмежитись одною цитатою.

"Та як би там не було, ми певні, що це не остання акція вуличного мистецтва у Жидачеві. Не біймося втілювати мрії. Дякуємо усім, хто допомагав! Революція ще не закінчилась. Вона триває, в наших головах...", - зазначив Тарас Матвіїв.

Богдан Сольчаник – український історик, громадський діяч, викладач Кафедри нової та новітньої історії України Українського католицького університету у Львові. Загинув від кулі снайпера на Майдані 20 лютого 2014 року. Герой України.

Зараз ви читаєте новину «Вірш героя Небесної сотні з'явився на стіні будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі