четвер, 06 вересня 2018 08:48

Випадково знайшли лімузин екс- президента України
8

Шестиметровий президентський Volvo Limousine 960 Royal 1996 року випуску знайшли в одеському гаражі
Фото: Анатолій Урбанський
Шестиметровий президентський Volvo Limousine 960 Royal 1996 року випуску знайшли в одеському гаражі
Volvo Limousine 960 Royal 1996 року випуску має пробіг 21 тис. км
Шестиметровий президентський Volvo Limousine 960 Royal 1996 року випуску знайшли в одеському гаражі
Телефон президентсього Volvo

В автопарку Одеської обласної ради зберігається рідкісний лімузин Volvo. На ньому в 1990-х роках під час робочих поїздок їздив президент України Леонід Кучма.

Знімки раритетного авто опублікував голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський на сторінці в Facebook.

"У гаражі обласного комунального підприємства "Автопідприємство по обслуговуванню обласної ради та обласної адміністрації" виявив раритет - шестиметровий президентський Volvo Limousine 960 Royal 1996 року випуску. Під капотом - 204 кінських сили, розганяється до сотні за 9.7 секунди, об'єм двигуна 2922 куб. см, витрата на 100 км - 11 літрів бензину", - повідомив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук сказав, який має бути президент

"В Україні такий же автомобіль представницького класу є ще в Києві. І все!" - додав він.

Авто побудували на базі топової версії Royal седана 960.Президентський Volvo 960 Royal також обслуговував міжнародні делегації, але останнім часом стоїть в гаражі.

"У гаражі КП він - з 2002 року, але його пробіг - близько 22 тисяч кілометрів: машина вкрай рідко використовується, так як призначена для зустрічей і перевезення вищих посадових осіб та міжнародних делегацій. Свого часу на ньому їздив, коли приїжджав в Одеську область, Президент України Леонід Кучма, а в останній раз на ньому возили делегацію з Болгарії", - розповів Урбанський.

Знімки авто прокоментували в мережі:

"Килимки зачотні!".
"Батюшки, 22 тисячі пробіг. Ця машина - колекційний апарат".
"Навіщо там цей білий телефон? У 1996 вже були Motorola StarTac і Nokia 9000".
"Килими і радянський телефон, - передає атмосферу важливості і значимості того часу. Кіностудія повинна бути в курсі про наявність такого реквізиту".
"Килимки - шикарні".
"Продати та забезпечити сиріт квартирами, які у них вкрали чиновники! Який толк від того, що возять делегації, ведуть переговори, рівень життя українців - гірше вже нікуди! А на велосипеди слабо пересісти, як в Європі".
"Виявили... Можна зробити висновок, що машин стільки для можновладців, що через десятиліття виявили на балансі ось таке ось диво техніки... може поколупайтеся ще й виявите вертольоти, яхти...".

Екс-президент України Леонід Кучма розповів, як зупинити війну на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Випадково знайшли лімузин екс- президента України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі