четвер, 30 листопада 2017 04:15

Відкрили виставку унікальної цегли

  У Вінниці відкрилася виставка старовинної та незвичайної цегли. Фото: Олександр Лапін
У Вінниці відкрилася виставка старовинної та незвичайної цегли. Фото: Олександр Лапін

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї в середу відкрилася унікальна виставка старовинної та незвичайної цегли "Another brick in the wall", пише ukrinform.ua.

"Впродовж останніх років працівниками музею з допомогою колег-науковців та краєзнавців було зібрано кілька сотень зразків старовинної та незвичної цегли з території Вінниччини. Ми обстежили багато руїн та підвалів, заглиблювались в землю і лазили через паркани, навіть створили власну міні-цегельню. Результатом досліджень і стала виставка "Another brick in the wall", - розповідає завідувач науково-дослідницького сектору археології Вінницького обласного краєзнавчого музею Ольга Грабовська.

Експозиція є унікальною - це перша виставка цегли як об'єкта цікавості краєзнавців і музейників. Найстаріший експонат виготовлено у XVI столітті, колись він був частиною архітектурного храмового комплексу "Мури" у Вінниці.

Виставку розмістили в Академічній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею. Діятиме до середини лютого наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трактор", "Друзі" і "Наташа" - як виглядали вінницькі цукерки 1930-х

У ставці Гітлера неподалік смт Стрижівка на Вінниччині незабаром відкриють музей. Ставка Гітлера "Вервольф" неподалік Вінниці давно викликає інтерес українців і гостей з-за кордону.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили виставку унікальної цегли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі