середа, 04 липня 2018 15:29

Відкрили першу в Україні теплоелектростанцію, що працює на біомасі

Відкрили першу в Україні теплоелектростанцію, що працює на біомасі
Сумарна потужність електростанції – 45 мегават. Фото:zaxid.net

У Кам'янці-Подільському на Хмельниччині відкрили теплоелектростанцію, яка може працювати як на газі, так і на кількості живої речовини, що є на території, тобто біомасі.

Вартість проекту становить майже $10 млн, про це пише ZAXID.NET

Сумарна потужність електростанції – 45 мегават. Для виробництва як електроенергії, так і тепла на ній використовуватимуть, окрім газу, біомасу, зокрема – солому, відходи кукурудзи і соняшника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизельні електростанції: цільове призначення, принцип роботи та види агрегатів

Станція безперебійно забезпечуватиме теплом і гарячою водою майже 22 тисячі жителів: 190 житлових будинків, 3 дитячих садки та 5 шкіл. Така ТЕС дозволить заощадити понад 8 млн кубометрів газу в рік.

"Крім цього, із цією станцією Кам'янець-Подільський стає першим, а також третім у Європі та п'ятим у світі містом, яке використовує сучасний метод виробництва тепла, який полягає у роботі турбіни з модулем ОRС (Organic Rankine Cycle – органічний цикл Ренкіна) потужністю 1,8 мегават. На станції також встановили два твердопаливних котли загальною потужністю 15 мегават, два резервних газових котли потужністю 12 мегават, а також три когенераційні установки загальною потужністю 1,89 мегават", - повідомляють у прес-службі Держенергоефективності.

Французька компанія Engie готова інвестувати €1 млрд у сонячну електростанцію у Чорнобильській зоні.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили першу в Україні теплоелектростанцію, що працює на біомасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі