середа, 05 червня 2019 20:45

Відбудеться масштабний літературний фестиваль

13-16 червня у Вінниці вдруге відбудеться фестиваль "Острів Європа".

На фестиваль приїдуть письменники із Польщі, Хорватії, Швейцарії та Македонії.

Цього року фестиваль матиме повноцінний статус Міжнародного. Буде англомовний супровід та переклад на локаціях.

Фестиваль у місті триватиме чотири дні. За цей час його відвідувачі зможуть побувати на 10 локаціях та відвідати близько 35 подій.

  У Вінниці відбудеться другий Міжнародний фестиваль «Острів Європа». Фото: фейсбук
У Вінниці відбудеться другий Міжнародний фестиваль «Острів Європа». Фото: фейсбук

Серед учасників заходу –переможці центральноєвропейської премії "Анґелус" Мацей Плаза (Польща) та Оксана Забужко (Україна), лауреатка премії Адальберта Шаміссо Драґіца Райчич (Хорватія-Швейцарія), володарка Літературної премії Європейського Союзу Лідія Дімковська (Македонія).

Українську програму презентуватимуть: Наталка Білоцерківець, Микола Рябчук, Ірина Старовойт, Катерина Міхаліцина, Катріна Хаддад, Петро Яценко, Гєник Бєляков, Юлія Мусаковська, Наталка Доляк, Юлія Броварна та інші.

Вперше на фестивалі звучатимуть угорська, румунська, македонська, кримськотатарська та їдиш.

У програмі фестивалю заплановані поетичні читання в атмосферних місцях, дискусії, авторські зустрічі, презентації, музичні виступи, вечірні перформанси-потрясіння та спонтанні мистецькі акції. Своїми поетично-музичними проектами ділитимуться зірки української літератури - Юрій Іздрик, Дмитро Лазуткін, Павло Коробчук, а також львівський гурт "Три кроки в ніч".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селфі, дісней і дощі: як співають для дітей на OperaFest Tulchyn

"Острів Європа" заснований українськими літераторками Катериною Калитко й Анною Вовченко у 2015 році. Проект покликаний артикулювати здобутки "малих" та "камерних" літератур Європи (Центрально-Східна Європа, Балкани, Середземномор'я та інші регіони, а також творчість мігрантів) і їхній зв'язок з українським історико-культурним контекстом.

Зараз ви читаєте новину «Відбудеться масштабний літературний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі