середа, 08 липня 2020 11:21

Вибухівку в машину Укрпошти заклали заздалегідь - версія поліції
5

В автомобілі підірвали саморобний вибуховий пристрій, закладений заздалегідь
Фото: pl.npu.gov.ua
В автомобілі підірвали саморобний вибуховий пристрій, закладений заздалегідь
В автомобілі підірвали саморобний вибуховий пристрій, закладений заздалегідь
В автомобілі підірвали саморобний вибуховий пристрій, закладений заздалегідь
Підозрювані у скоєнні нападу пересуваються на ВАЗ-2108 бежевого кольору

Машину Укрпошти, яку пограбували 7 липня біля села Тишки Лубенського району на Полтавщині, підірвали дистанційно.

Вибухівку могли закласти заздалегідь, розповів Gazeta.ua начальник відділу комунікації ГУ НП у Полтавській області Юрій Сулаєв.

"Це саморобний вибуховий пристрій. Є припущення, що вибухівка була вкладена в автомобіль заздалегідь", - пояснив речник обласного управління поліції.

Хто, як і коли саме міг закласти вибухівку в "Газель", з'ясовують слідчі.

Також правоохоронцям стало відомо, на якому автомобілі пересувалися нападники - інформацію з відеореєстратора надав водій, який їхав тією ж дорогою, де згодом підірвали авто Укрпошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під фурою розірвався керований вибуховий пристрій

"Підозрювані в розбійному нападі пересуваються на автомобілі ВАЗ-2108 світло-бежевого кольору. Особлива прикмета ВАЗу - праве переднє крило чорного кольору. Останні дві цифри державного номерного знаку авто – ймовірно 59 або 58, останні літери - СК", - повідомили в поліції.

Постраждалі в результаті нападу 2 співробітників Укрпошти перебувають у лікарні. У реанімації опинився 59-річний чоловік, який отримав множинні осколкові поранення м'яких тканин лиця, тулуба, кінцівок, пошкодження правого ока та язика. Його 46-річна напарниця отримала осколкові поранення та контузію.

На Полтавщині оголосили план перехоплення. Перевіряють всі транспортні засоби на в'їзді до обласного та районних центрів.

У прокуратурі Полтавської області уточнили, що зловмисники забрали з автомобіля 2 млн 750 тис. грн.

Вранці 7 липня в Полтавській області невідомі здійснили підрив автомобіля Укрпошти, який доставляв кореспонденцію за маршрутом Лубни – Лохвиця. Внаслідок вибуху двоє працівників Укрпошти отримали тілесні ушкодження.

На околиці села Тишки Лубенського району за допомогою невстановленого вибухового пристрою розбійники підірвали авто, забрали табельний пістолет, телефони, сумку з грошима та зникли з місця злочину.

Зараз ви читаєте новину «Вибухівку в машину Укрпошти заклали заздалегідь - версія поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі