субота, 26 липня 2014 18:24

"Вбивство мера Кременчука — намагання Кремля відрубати руки Петру Порошенку", - Каплін

"Вбивство мера Кременчука — намагання Кремля відрубати руки Петру Порошенку", - Каплін
http://www.liga.net/

Вбивство мера Кременчука Олега Бабаєва позбавляє Президента Петра Порошенка людини, яка могла контролювати Полтавський регіон та забезпечувати у ньому спокій та реалізацію президентських ініціатив. Таку думку Gazeta.ua висловив нардеп від УДАРу Сергій Каплін:

- Наступного тижня Олег Бабаєв повинен був очолити облдержадміністрацію. Він був Полтавським Кернесом, чи Садовим. Людина з міцним характером та високими організаторськими якостями. Окрім того він мав підтримку олігарха Костянтина Жеваго та мав налагоджений діалог з сьогоднішньою владою. Його замовне вбивство — це прямий відстріл людини, яка повинна була очолити область. А між іншим Полтавщина є рубежем між Києвом та зоною АТО. Ця область ключова і у газовій та нафтовій сфері. Тому для розхитування країни наносять ось такі удари, прямо в серце.

- Смерть Бабаєва може дестабілізувати ситуацію у Кременчуці?

- Розхитування ситуації в країні — це теракти, зрив виборів, розгул злочинности та вільне завезення зброї. А тепер згадайте, що всього 3 дні тому у Кременчуці замінували міст. Тому це замінування та вбивство мера — ключові речі для дестабілізації. Вбивство Бабаєва — це пряме намагання Кремля відрубати Порошенку руки, та позбавити його потужного впливу на регіон. Олег Бабаєв міг контролювати область та проводити тут необхідні антитерористичні та антидиверсійні заходи, реалізовувати президентські ініціативи.

- Чи вдасться знайти його вбивць?

- Це екзамен для генпрокурора та Арсена Авакова. І екзамен доволі серйозний. Подивимося, як керівники силових відомств справляться.

- Як уберегти інші міста Полтавщини та їхніх голів від повторення подібного сценарію?

- Ще два місяці тому я зареєстрував проект антитерористичної доктрини. У ньому були вказані цілі магістральні напрямки де треба було створити антитерористичні та антидиверсійні запобіжники. Цей проект робили разом з СБУ і в його основі було створення загону спецпризначення, який би займався виявленням та знешкодженням терористичних груп. Цей проект пройшов усі комісії, але ведучий Верховної Ради Олександр Турчинов — не захотів ставити його на голосування тільки тому, що ми змушуємо його йти на дострокові вибори парламенту. Він, Юлія Тимошенко та Арсеній Яценюк образилися на всю країну, бо вона хоче дострокових виборів. Через це і блокуються законопроекти та завчасно закриваються сесії. Таке враження, що зараз Турчинов, як водій маршрутки — сам вирішує де зупинитися, а де поїхати.

Зараз ви читаєте новину «"Вбивство мера Кременчука — намагання Кремля відрубати руки Петру Порошенку", - Каплін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі