понеділок, 17 листопада 2014 13:41

У Вінниці розробили машину для АТО
6

Вінничанин Юрій Берко разом з товаришем Андрієм Гальчинськитми розробили автомобіль для АТО. Це автомобіль баггі, але не звичайний а зі спеціальним кресленням і врахуванням усіх проблем військового автомобіля.

"Машину почав збирати у серпні. Тоді дивився новини, розповідали, що у військових нема транспорту. Задумався і вирішив зробити свою машину. Перечитав купу літератури, в більшості на час військових дій використовуються автомобілі баггі, створені спеціально для військових", - пояснює Юрій.

Конструкцію винахідник зробив сам. До того займався виготовленням спортивних машин для перегонів.

"Автомобіль розрахований на трьох: водія і двох кулеметників. Один кулеметник буде сидіти поряд, а інший на даху. Там же на даху буде кріпитися кулемет. Захистити машину плануємо лише броньованим склом. Ставити броню на боки машини невигідно, бо він стане важким".

Машина розганяється до 130 кіломатрів за 5-6 секунд. Має двигун від мерседеса. Колеса спеціально посаджені далі від корпусу і мають спеціальну резину, яка добре їздить по бездоріжжю.

"Гроші на запчастини збирали волонтери. До мене люди самі приходять і приносять хто скільки може.. Суми різні. Хтось приносить по 200 гривень, а хтось 2 тисячі. Вартість такої машини становитиме 4-5 тисяч доларів. Але я зовсім не включаю сюди роботу. Усе роблю безкоштовно. За місяць планую вже обкатати автомобіль, - пояснює. - В ідеалі таких машин треба 3- 5 на АТО. Розробка їх мала б стати масовою. Старезні машини, які є на балансі не годяться".

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці розробили машину для АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі