четвер, 12 грудня 2019 14:42

В Україну завезли помідори з черв'яками

До Вінниці привезли 20 тонн заражених помідорів.

Томати були з черв'яками. Їх помітили фітосанітарні інспектори при проведенні фітосанітарного контролю.

Автор: facebook
 

"В митниці призначення - митний пост "Вінниця-Центральний" Вінницької області у вантажі помідорів вагою 20 тонн було виявлено карантинний організм – південноамериканська томатна міль (Tuta аbsoluta Meyr)", - повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Автор: facebook
 

Заражений вантаж надійшов з Туреччини. Томати повернули до країни-експортера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Важко знайти полуницю й помідори, що підходили б для сушіння"

"З метою недопущення подібних випадків, до країни-експортера Турецька Республіка буде надіслано нотифікаційне повідомлення про невідповідність вантажу фітосанітарним вимогам України" - йдеться у повідомленні.

У травні в вантажі свіжих помідорів з Туреччини українські фітосанітарні інспектори виявили карантинний організм. У результаті овочі не були допущені на ринок України.

Всього було затримано дві партії вантажу загальною вагою 38 тонн: одна - у Миколаївській, друга - у Дніпропетровській областях. У вантажах свіжих томатів виявили карантинний організм - південноамериканську томатну міль.

Зараз ви читаєте новину «В Україну завезли помідори з черв'яками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі