понеділок, 28 серпня 2017 13:14

В Україні встановили найвищу в Європі дерев'яну дзвіницю
4

"Вежа пам'яті" - найвища дерев'яна дзвіниця в Європі
Фото: Ігор ГАЛУЩАК
На околицях гори Діл в Старосамбірському районі на Львівщині в роки Другої світової війни діяла підстаршинська школа УПА. В одному з боїв з підрозділом вермахту NEN загинуло 43 повстанці
«Вежу пам’яті» вінчає хрест, який на сьогодні є найвисотнішим у Європі – розташований на висоті 907 метрів над рівнем моря
"Вежа пам'яті" - найвища дерев'яна дзвіниця в Європі

На узвишші гори Діл біля села Недільна Старосамбірського району на Львівщині відкрили унікальну дерев'яну дзвіницю, аналогів якій нема у світі. Її назвали "Вежа пам'яті" і освятили. Про це передає кореспондент Gazeta.ua.

Дзвіниця - це пам'ятник усім, хто віддав життя за волю та незалежність України. Місце для спорудження меморіальної дзвіниці вибрали не випадково: на околицях гори Діл в роки Другої світової війни діяла підстаршинська школа УПА. В бою з підрозділом вермахту NEN загинули 43 повстанці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ можна оглянути з найвищої точки Андріївського узвозу

"Вежу пам'яті" вінчає хрест, який є найвисотнішим у Європі – розташований на висоті 907 м над рівнем моря. Рекорд зафіксували у Книзі рекордів України.

Перші роботи на горі Діл розпочали 2009 року. Ідея будівництва належить уродженцю села Недільна Ігорю Піхоцькому. Проект розробив львівський архітектор Олесь Дзиндря.

Участь у відкритті вежі взяли голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, дочка президента УГВР Наталія Осьмак, народні депутати України, делегації із Тернопільської, Рівненської, Київської областей, ветерани АТО, представники духовенства та громадськості. Вони поклали квіти та помолились за полеглих Героїв України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні встановили найвищу в Європі дерев'яну дзвіницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі