понеділок, 25 січня 2016 18:15

В Рівному мешканці збунтувалися проти лікаря
5

Фото: charivne.infо

До ста людей пікетували управління охорони здоров'я міста Рівне. Вийшли проти виправдання лікаря, у якого помер 5-річний пацієнт. Учасники акції впевнені, що лікарі прикривають свого колегу, пише charivne.info

У грудні в Рівненській обласній дитячій лікарні помер 5-річний Микола Степанюк. Батьки звинуватили завідувача хірургічним відділенням Костянтина Думановського в халатності та винним у смерті дитини.

"Дитина згорала від високої температури, а лікар нічого не вдіяв для порятунку хлопчика. Дитину госпіталізували з діагнозом апендицит, а після смерті в свідоцтві про смерть причиною вказали ГРВІ", - каже Гана Степанюк, бабуся хлопчика.

Хірург свою вину відкидає. Каже діяв згідно з протоколом.

Активістів обурив висновок членів клініко-експертної комісії управління охорони здоров'я облдержадміністрації. У ньому вказано, що між діями лікаря і смертю дитини немає причинно-наслідкового зв'язку.

Розслідування цього випадку проводить поліція. За фактом неналежного виконання професійних обов'язків порушене кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «В Рівному мешканці збунтувалися проти лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі