субота, 05 грудня 2020 04:10

В Одеській облраді побили нардепку і поліцейського

В Одеській облраді побили нардепку і поліцейського
В Одеській облраді побилися депутати. Фото: Думська

У будівлі Одеської обласної ради під час сутички між депутатами постраждали поліцейський і народний депутат.

Про інцидент, який стався 4 грудня, в поліцію повідомили медики. У приміщенні облради вони надали допомогу жінці-депутату Верховної Ради, яка звернулася до них із забоєм плеча, повідомляє ГУ Нацполіції в Одеській області.

"За словами жінки, тілесні ушкодження вона отримала від поліцейського під час конфлікту з бійкою, який виник під час сесії облради між депутатами з різних партій і для припинення якого на місце події прибули поліцейські", - сказано в повідомленні. Сама депутат в поліцію не зверталася.

Однак начальник регіонального главку Олег Бех призначить службове розслідування.

"Якщо причетність поліцейського до травмування народної обраниці встановлять, щодо нього будуть прийняті найсуворіші заходи", - сказав Бех.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таємно і вночі. Обрали голову Одеської обласної ради

Також встановлено, що під час локалізації конфлікту травми (садна, забої руки) отримав один з правоохоронців, який машиною швидкої допомоги доставлений до медичного закладу.

Зловмисники, які завдали поліцейському тілесні ушкодження, встановлюються.

Вранці 4 грудня була запланована перша сесія новообраного складу облради, але в призначений час засідання не відкрилося. Кілька десятків депутатів Одеської обласної ради вийшли на трибуну і заблокували проведення сесії, яка вперше повинна відбутися після виборів, що пройшли 25 жовтня. Зокрема, на трибуну вийшли депутати "Опозиційної платформи – За життя", "Партії Шарія" і "За майбутнє". Вони заявили, що ТВК не реєструє депутатів від партії "За майбутнє", і тому не дозволять проводити засідання.

Протягом дня між опонентами сталося кілька сутичок, в тому числі із застосуванням фізичної сили. У сесійну залу виламали двері, зламали кілька столів і стільців, підіймалися на столи, свистіли, обливалися водою.

У протистоянні взяли участь деякі депутати Одеської міської ради та Верховної Ради, які прибули для підтримки однодумців. Представники "ОПЗЖ" заявили, що постраждала депутат ВР Тетяна Плачкова. Цю інформацію Плачкова підтвердила на своїй сторінці в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «В Одеській облраді побили нардепку і поліцейського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі