вівторок, 10 грудня 2019 07:08

В Одесі невідомі захопили медичний університет

В Одесі невідомі захопили медичний університет
Конфлікт між МОЗ та колишнім ректором Одеського національного медичного університету Валерієм Запорожаном тоді вже тривав кілька місяців. Фото:storage1a.censor.net

О 8 годині ранку 10 грудня 2018 року до Одеського національного медичного університету заходять невідомі. Вони захоплюють будівлю і не пускають працівників на робочі місця.

"Наразі особи, які захопили університет, звільняють працівників, передаючи накази через вхідні двері університету, та знищують офіційну документацію. Будівлю охороняють прихильники екс-ректора Валерія Запорожана. Вони захопили сейфи, документи та оригінальну печатку. Мене не пропустили на робоче місце, сказали звертатися до суду ", - повідомляє МОЗ в.о. ректора ОНМедУ Костянтин Аймедов.

В поліції захоплення будівлі університету спростовували. За їхніми словами, там діяли судові виконавці Мін'юсту, з реальним виконавчим листом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеська трагедія: коледж працював без пожежної сигналізації

"По факту прийшли до медуніверситету живі та справжні судові виконавці Мін'юсту, з реальним виконавчим листом, справжнього суду. Про яких "невідомих" ідеться - незрозуміло. Тому функція поліції, відповідно до закону про Нацполіцію України, в даному конфлікті - виключно охорона громадського порядку, недопущення будь-яких протистоянь", - пояснював радник очільника ГУ НП в Одеській області Руслан Форостяк .

У МОЗ не погодились з такими заявами поліції. Аргументували це тим, що державні виконавці прибули в супроводі приватної охорони "Фенікс", які й захопили університет, блокували вхід і перешкоджали доступу співробітників на робочі місця.

Конфлікт між МОЗ та колишнім ректором Одеського національного медичного університету Валерієм Запорожаном тоді вже тривав кілька місяців. Будівлю захоплювали не вперше. У липні 2018 року МОЗ достроково розірвало з ним контракт. Причиною стали неодноразові скарги від народних депутатів і громадських організацій про його неправомірні дії і загалом про критичну ситуацію. Для перевірки створили комісію, яку ректор не допустив. Вчена рада медуніверситету обрала своїм головою Запорожана, а особою, уповноваженою керувати університетом, голову профкому Юрія Сухіна. У свою чергу Міністерство охорони здоров'я заявило, що це незаконно і поклало виконання обов'язків ректора на проректора Владлену Дубініну.

У зверненні колективу Одеського національно медуніверситету до президента Володимира Зеленського йдеться, що "розпочате колишньою в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун та її командою беззаконня продовжується і сьогодні". Весь колектив університету очікує, що після зміни влади у країні цей інцидент закінчиться.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі невідомі захопили медичний університет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі