четвер, 15 січня 2015 12:38

В Кременчуці встановлять скульптуру вбитому меру Олегу Бабаєву

В Кременчуці встановлять скульптуру вбитому меру Олегу Бабаєву
Фото надане громадським рухом "Ай Лав Кременчуг"

  Міська рада Кременчука на Полтавщині прийняла рішення про встановлення скульптури колишньому меру Олегу Бабаєву, якого застрелили влітку минулого року. Гроші на постамент дали меценати.

  Скульптор — Ельданіз Гурбанов, який мешкає в Харкові. Зараз працює над створенням скульптури. Її планують встановити в сквері імені Олега Бабаєва.

 "Вже є ескіз роботи. Планується, що фігура Олега Бабаєва буде сидіти на обірваній лавці. Це символізує його ранню смерть. Сидяча фігура в своєму положенні показує, що людина була цілеспрямована, енергійна і хотіла якнайкраще зробити для міста. Лаву встановлять на кам'яну платформу. Обличчя самої фігури буде розмитим. Не скажеш, що то Бабаєв. Але городяни і так знатимуть, що то колишній міський голова, - розповів лідер громадського руху "Ай Лав Кременчук".

 Нагадаємо, Олега Бабаєва застрелили 26 липня минулого року, коли виносив сміття з машини неподалік свого дому в Кременчуці. У вересні в міліції повідомили, що затримали чотирьох підозрюваних у замовному вбивстві. Серед них — директор місцевого телеканалу "Візит" Олександр Мельник. Й досі йде слідство.

Зараз ви читаєте новину «В Кременчуці встановлять скульптуру вбитому меру Олегу Бабаєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі