четвер, 15 серпня 2019 04:25

Унікальну історичну будівлю здають під готель

  Частину палацу Потоцьких планують здати в оренду під готель. Фото: discoverukraine.com.ua
Частину палацу Потоцьких планують здати в оренду під готель. Фото: discoverukraine.com.ua

Частину Палацу Потоцьких в Тульчині, на Вінниччині здадуть в оренду під готель. Понад 2 000 квадратних метрів пам'ятки культурної спадщини можуть здати в оренду строком на 49 років.

У проекті рішення Вінницької обласної ради, йдеться про західний корпус комплексу палацу Потоцьких, що наразі рахується на балансі Тульчинського коледжу культури. Повідомляється, що договір оренди укладуть на конкурсних засадах. пише видання vezha.vn.ua.

Західний корпус, площею 2012,7 квадратних метрів з вхідними майданчиками планують здавати під орендну ставку в 22%. Це згідно з відповідною Методикою розрахунку орендної плати.

Для визначення розміру річної орендної плати потрібна інформація й щодо вартості орендованого майна (яка в зазначеному проекті рішення облради не повідомляється). При цьому повідомляється, що Базова місячна орендна плата за квітень 2019 року становить 68531,04 гривень без ПДВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили туристичну мекку на місці метеориту

Про передачу частини палацу Потоцьких під готель почали говорити ще у 2017 році. А вже у квітні 2019 року Валерій Коровій повідомив, що дві київські компанії готові взяти корпус у довгострокову оренду та перетворити його у готель. Тоді очільник Вінницької ОДА розповів, що здійснюється оцінка вартості, яку потім мали погодити із Міністерством культури.

Зараз ви читаєте новину «Унікальну історичну будівлю здають під готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі