Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2016 14:58

У Запоріжжі від пневмонії помер атовець Роман Василенко

У Запоріжжі від пневмонії помер атовець Роман Василенко

Сьогодні вночі не стало ще одного атовця з Полтави. 33-річний Роман Василенко із позивним "Портос" два тижні лежав у госпіталі в Запоріжжі. Чоловік боровся із пневмонією.

"Роман захворів 2 тижні тому. Погано себе почував ще в середу, а у четвер зранку температура була вже 40. Його одразу ж госпіталізували. Мав проблеми зі щитовидною залозою. Можливо, через це в нього був послаблений імунітет. 4 дні тому він перестав відповідати на дзвінки, а в останній день взагалі з ним не було зв'язку. Про смерть повідомили вночі його бойовому побратимові В'ячеславу Рогозіну", – розповіла Оксана Федіна, подруга померлого полтавському виданню "Коло".

"У військовій частині не було адрес та номерів телефонів рідних бійця. Його мама дуже хворіє, тому він не хотів, щоб їй першій повідомили сумну новину, якщо раптом з ним щось трапиться. В'ячеслав Рогозін, дізнавшись про смерть побратима, зателефонував його молодшому братові Анатолію. Коли привезуть тіло Романа, і коли відбудеться його похорон ми поки що не можемо сказати. Навіть не знаємо, як повідомити мама про смерть сина".

Роман Василенко служив у 131 окремому розвідувальному батальйоні УНСО ЗСУ під Маріуполем. Був водієм, возив міномети. Чоловік пішов служити в зону бойових дій добровольцем у 2014 році разом з 13-ма полтавськими добровольцями з організації УНА-УНСО. Із 17 років він був її членом.

"Роман їхав в зону АТО підготовленим. Проходив вишкіл організований УНА-УНСО спочатку в селі Петрик під Вінницею, потім у Новоград-Волинському. Він міг уже давно бути вдома, проте підписав ще на півроку контракт", - додала Оксана.

За словами подруги Роман був дуже життєрадісним, доброзичливим і кмітливим хлопцем.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі від пневмонії помер атовець Роман Василенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути