четвер, 17 червня 2021 10:47

У закритих Митрополичих садах у Львові гратимуть джаз та класику

У закритих Митрополичих садах у Львові гратимуть джаз та класику
В Святоюрських садах готують проєкт до 30-річчя Незалежності України. Фото: Євген Кравс.

У Митрополичих садах у Львові до Дня Незалежності Bigshow Agency готують музичний проєкт "Україна 30".

"Це унікальна серія концертів, які розкривають всю різномастість форм та жанрів музичної душі України від етнічної музики до класики," - повідомили у компанії.

Проєкт стартує 18 червня з концерту "Легенди Світового Джазу" - спеціальної програми від одних із найкращих джазменів України та східної Європи проекту "Shockolad". Музиканти виконають хіти Френка Сінатри, Луї Армстронга, Майкла Джексона, Біла Візерса, Рея Чарльза та низку українських ретро шлягерів у власних аранжуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скарби українського фольклору: презентували унікальну серію книжок

19 червня академічний камерний оркетр "Віртуози Львова" зіграють у Митрополичих садах концерт "Від Вівальді до Маккартні". Починатимуть від легких творів Йоганна Штрауса, Вольфганга Амадея Моцарта та Антоніо Вівальді, продовжуючи хітами Пола Маккартні та піснями з улюблених фільмів.

А 20 червня на Трійцю зіграють програму "Літній Джаз в саду" – унікальну підбірка хітів Френка Сінатри, Тоні Беннета, Енді Уільямса та українські ретро шлягери. Спеціальна гостя – музикантка Соломія Чубай.

"Митрополичі сади - закрита територія, яка належить до Святоюрського комплексу. Тут розташовані Митрополичі палати та дивовижної краси сад, який є перлиною барокового мистецтва поблизу головного Собору. Приходьте, щоб провести разом незабутній вечір," - додають організатори.

Громадська організація "Місто-сад" презентувала результати своєї діяльності в рамках проєкту "Творимо мистецтво в шкільному саду". У Києві команда зібрала представників шкільних команд і поділилася досвідом утілення п'яти виставок просто неба в шкільних садах. Учасниками проєкт стали команди учнів із міст України із населенням до 100 тис. Такими були умови конкурсу, які оголошували виконавці проєкту за інформаційної підтримки Міністерства освіти й науки.

Зараз ви читаєте новину «У закритих Митрополичих садах у Львові гратимуть джаз та класику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі