пʼятниця, 04 квітня 2014 22:40

У внутрішньому дворику Львова показали виставку скла
7

Фото: Ольга ШВЕД

4 квітня в арт-центрі "Щось Цікаве", що знаходиться просто неба в одному з двориків на площі Ринок, 13 у Львові, відкрили виставку "СклОрганіка" молодих художників-склярів.
Троє художників-склярів – Боровик Олена, Кінаш Ольга та Худоба Роксолана презентували більше 20 мистецьких робіт.

"Я працюю більше 8 років зі склом у техніці фьюзінг – це спікання скла в печі при температурі 800 °C, тоді скло стає однорідним, вплавляется одне в одне. За допомогою цієї техніки можна створювати вітражі, картини, біжутерію, декоративні речі. Ось, наприклад, роботу "Літо", на якій за допомогою скла зобразила дерева та природу, створювала один день, деякі роботи можна аж до тижня. Скло – тендітний матеріал, тому може бути таке, що готова робота може тріснути. Окрім того скло ріже руки та легко б'ється", - каже мисткиня Ольга Кінаш.

Роботи вивішені на імпровізованому стенді у внутрішньому дворику. На ніч їх забирають у приміщення. 

"Це друга виставка скла в галереї "Щось цікаве". Займаюся склом, бо воно гаряче, або холодне, прозоре, або кольорове… В ньому є своя магія, яку не так просто розгадати. Люблю прозоре скло з графічними вставками в ньому. Також працюю в графіці і живописі, які пов'язані з робою в склі", - каже художниця, скляр Роксолана Худоба.

Триватиме виставка скла до 3 травня. 

Зараз ви читаєте новину «У внутрішньому дворику Львова показали виставку скла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі