вівторок, 13 жовтня 2015 18:40

У Вінниці вчили готувати за старовинними рецептами

У Вінниці вчили готувати за старовинними рецептами

Сьогодні у "Центрі професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій" пройшов фестиваль смаку. Кухарі з різних куточків області презентували старовинні страви, які готували саме на Вінниччині. Студенти училища залучали на майстер- клас з ліпки вареників. Їх ліпили по кількох різних технологіях.

"Ми знайшли нетрадиційний підхід до старовинних страв. В селах області є люди, які готують рідкісні страви. В селі Гайове знайшли жінку Нелю Гарник, яка готує колотуху. Сучасне покоління не знає що це таке", - говорить голова Асоціації традиційних продуктів та національних кухонь України Олег Левченко.

Організували фестиваль, для того щоб популяризувати здорове харчування. Усі українські страви не мають консерватів і заквасок.

"Колотуху роблю з пряженого в печі молока. Його вихолоджую і додаю туди сметану. Потім продукт кілька днів стоїть у погребі. Це щось схоже на сучасну ряжанку, але смачніша і жирніша", - каже Неля Гарник.

Також на фестивалі презентували страви польської, грузинської, тюркської кухонь.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці вчили готувати за старовинними рецептами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі