Сьогодні у "Центрі професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій" пройшов фестиваль смаку. Кухарі з різних куточків області презентували старовинні страви, які готували саме на Вінниччині. Студенти училища залучали на майстер- клас з ліпки вареників. Їх ліпили по кількох різних технологіях.
"Ми знайшли нетрадиційний підхід до старовинних страв. В селах області є люди, які готують рідкісні страви. В селі Гайове знайшли жінку Нелю Гарник, яка готує колотуху. Сучасне покоління не знає що це таке", - говорить голова Асоціації традиційних продуктів та національних кухонь України Олег Левченко.
Організували фестиваль, для того щоб популяризувати здорове харчування. Усі українські страви не мають консерватів і заквасок.
"Колотуху роблю з пряженого в печі молока. Його вихолоджую і додаю туди сметану. Потім продукт кілька днів стоїть у погребі. Це щось схоже на сучасну ряжанку, але смачніша і жирніша", - каже Неля Гарник.
Також на фестивалі презентували страви польської, грузинської, тюркської кухонь.
Коментарі