четвер, 08 серпня 2013 20:50

У Вінниці на набережній звели замки з піску
15

Фото: Фото: Вікторія Микитюк

Сьогодні, 8 серпня, у Вінниці відбувся конкурс на зведення замків із піску. Організаторами виступили Відділ молоді і туризму міської ради та центр підліткових клубів "Універ".

"Вчора рано привезли 12 тонн піску. Його купили за кошти із бюджету. Боялись, щоб за ніч його ніхто не розтаскав. Такий захід проводимо вперше, але думаю, що не востаннє. Вікових обмежень нема. Зареєструвались п'ятнадцять команд, дві не встигли, бо почали пізно працювати над замком. Конкурс тривав від десятої ранку й до п'ятої вечора", - розповіла директор "Універу" 28-річна Віра Балєєва.

Команда "Победители по жизни" будували замок понад шість годин.

"Нас п'ятеро у команді й знайомі ми лише півтори тижні. Знайшли в інтернеті спеціальну групу й дивились відео як правильно робити замки. Спочатку було важко, а потім навчились. Із дому взяли два відра, лопату, мушлі та кораблик. Зробили море із піску, де він плаватиме. Під низ постелили пакет, щоб вода довше трималась. Назву замку не дали. Надіємося, що до завтра він ще буде, але хвилі вже почали руйнувати", - розповіла учасниця конкурсу Яна Безкоровайна, 19 років.

Переможцем стали замки у вигляді піраміди, сфінксу та Русалки. Автором є команда "Майстри пісків". Ще до оголошення конкурсу ці фігури присутні називали найкращими, підходили фотографуватись. Дехто із команд плакав через поразку й жалівся, що проблематично відмити фарбу із балончика. Нею оздоблювали замки.

Учасників активно підтримували пенсіонери. Їх при нагородженні зібралось найбільше.

"Це добре, що є такі дійства. Бо зараз молодь вся сидить на пляжі зі стаканчиками пива. А тут і себе покажуть, і нам приємно глянути. Не всі ж можуть відпочивати в Туреччині чи Криму. У Вінниці теж є де гарно провести час", - сміючись наголосив 70-річний Василь Денисович.

Три команди отримали кавуни, дипломи та надувні матраси у вигляді тварин. Інші ж — чіпси, солодку воду та дитячі набори для гри в піску.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці на набережній звели замки з піску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі