четвер, 26 травня 2016 12:15

У річці на Львівщині масово вимерла риба

У річці на Львівщині масово вимерла риба

У річці Думна, що протікає селом Кукезів Кам'янка-Бузького району на Львівщині, місцеві виявили масовий мор риби. Сама водойма білого кольору, з неї смердять каналізаційні стоки.

"Це просто жах, що робиться, проте це питання не одного року. Скільки ми вже зверталися до екологів, ніякої реакції. Вчора, коли мешканці побачили, як спливла риба, не витримав і викликав поліцію. Річка білого кольору, з неї смердить. Все через те, що в сусідньому селі відкрили молокозавод. Тепер усі стоки і відходи випускає в річку. Звідти й біда. Раніше вони яблука мили й увесь цей бруд у Домну зливали, тепер ще й молочні відходи", - каже сільський голова Андрій Андрущенко.

У селі працюють фахівці екологічної інспекції, правоохоронці та рятувальники. Екологи намагаються встановити причини масової загибелі риби. А також - від чого саме шириться сморід у Думні.

Читайте також: На Львівщині можлива екологічна катастрофа через пожежу на териконі

"Наша річка повноводна. У ній навіть літом діти купаються. Із трьох сіл приїздять. Тепер це дуже небезпечно стало. Торік худоба води напилася - то потруїлася, поздихала, тепер риба спливла, страшно дітей пускати", - говорить місцева Галина.

Зараз ви читаєте новину «У річці на Львівщині масово вимерла риба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі