пʼятниця, 15 березня 2019 13:53

У Львові вперше вийшли на всесвітній страйк школярів
7

У Львові  акцію за кліматичну справедливість проводять вперше
Фото: Оксана Княжик
У Львові  акцію за кліматичну справедливість проводять вперше
У Львові  акцію за кліматичну справедливість проводять вперше
У Львові  акцію за кліматичну справедливість проводять вперше
У Львові  акцію за кліматичну справедливість проводять вперше

15 березня у Львові активісти долучились до всесвітнього страйку школярів за кліматичну справедливіть. Акція відбулась під стінами Львівської міської ради. Студенти та школярі більше ніж з 50 країн, з усіх континентів влаштовують кліматичний страйк за порятунок планети від екологічної катастрофи. Організували страйк у Львові представники ГО "Форум видавців".

"На протест надихнули щотижневі шкільні страйки 15-річної Грети Тунберг, які розпочались у серпні 2018 року, - пояснює Марія Кравченко із прес-служби Форуму видавців. - Дівчина зі Швеції щоп'ятниці замість уроків відправлялася до будівлі парламенту, щоб привернути увагу до проблеми глобального потепління та вимагала від влади термінових активних дій. Нещодавно школярку номінували на Нобелівську премію миру".

У Львові таку акцію проводять вперше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 20 років на планеті не стане одного океану

"Сьогодні паралельно зі Львовом у 15 містах України відбувається ця акція. Загалом більше двох тисяч міст доєдналися до неї в 123 країнах світу. Думаю, що у Львові збираємось не востаннє, наступного разу залучимо більшу кількість людей. На страйк сьогодні в основному прийшли студенти, є представники ГО "Форум видавців" і також представники соціальної служби міста Львова. Прийшла навіть одна школярка, якій 13 років, вона просто побачила анонс в соцмережі і доєдналася до нас".

Серед основних вимог протестувальників до уряду:

- дотримуватись умов Паризької Угоди та відмовитися від використання вугілля і нафти, щоб зменшити викиди вуглекислого газу;

- визнати кліматичні зміни першочерговою державною проблемою;

- внести зміни до навчального плану та зробити екологічну освіту пріорітетноюю;

- регулярно та правдиво висвітлювати екологічні проблеми в медіа.

Організатори планують і надалі влаштовувати схожі акції і залучати до них більше учасників.

У Великій Британії жінки відмовляються від народження дітей через глобальне потепління. До волонтерської організації BirthStrike вже доєдналося більш ніж 140 учасниць.

Зараз ви читаєте новину «У Львові вперше вийшли на всесвітній страйк школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі