пʼятниця, 04 квітня 2014 11:52

У Львові стартує фестиваль "Японська весна"

У Львові стартує фестиваль "Японська весна"

Сьогодні, 4 квітня, відбудеться відкриття днів культури Японії у Львові "Японська весна". Фестиваль триватиме з 4 до 6 квітня. Організатором фестивалю є Українсько-Японський Центр НТУУ КПІ за підтримки Посольства Японії в Україні та Львівської Міської Ради. Головний партнер – ГО "Форум видавців". Львів є першим містом, де Українсько-Японський Центр проводить заходи.

У рамках фестивалю заплановано безліч різноманітних майстер-класів, лекцій та культурних атракцій. Усі заходи є безкоштовними.
"Основною метою діяльності нашого центру є поширення та взаєморозуміння культур Японії та України. Центр планує організовувати різні заходи по всій Україні. А Львів є таким першим містом. Бо ми вважаємо його особливим містом з багатьма цікавими місцями.

Відкриття фестивалю відбудеться 4 квітня концертом "Японські барабани" гурту з Франції "Цунаґарі Тайко", що у перекладі "барабани, що об'єднують". Цікавою подією буде виготовлення рисових кульок мочіцукі 5 квітня в обідній час, з 14:00 год. Усі учасники зможуть власними руками виготовити рисові кульки і скуштувати їх. У Львові є чимало виставок і музеїв, арт-галерей і арт-кафе, де під час нашого фестивалю будуть проводитися виставки і демонстрації. Родзинкою фестивалю буде фотовиставка у Мистецькому об'єднанні "Дзиґа", на якій представлені роботи, що ілюструють великий японський землетрус, трагедію, що відбулась 3 роки тому. Цікавими будуть не лише фотографії, представлені на фотовиставці, але і саме послання від автора цих фотографій. Сьогодні це послання від японців для українців, які також пережили велику трагедію. Бо ми вдячні, що ви співпереживали разом з нами. Цей фестиваль є своєрідною подякою Японії для всіх українців", - розповіла координатор "Українсько-Японського Центру НТУУ"КПІ" Фурукава Мідзухо.

Під час фестивалю, з 4 до 6 квітня, передбачено чимало цікавих лекцій. "Львів'яни зможуть прослухати лекції викладачів Національного університету "Львівська політехніка" та Львівського національного університету імені Івана Франка, які плідно працюють у галузі японістики. На одній з лекцій можна буде послухати вірші японською та українською мовами. Японською декламуватимуть вірші студенти ЛНУ ім. І. Франка. Метою лекції буде своєрідне розуміння душею українців цих віршів в оригіналі", - поділилася представник "Україна-Лаб" Шімада Томоко.

Зараз ви читаєте новину «У Львові стартує фестиваль "Японська весна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі