пʼятниця, 20 березня 2015 17:07

У Львові на пікеті вимагали скасувати обмеження у часі для проїзду пільговикам
9

Фото: Ольга Швед

20 березня біля Львівської міської ради пікетували пільговики та громадські активісти вимагали від влади скасувати рішення "Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті". Кілька тижнів тому тому Львівська міська ради прийняла рішення про обмеження часу проїзду пільговиків до шести годин на день - з 10.00 до 16.00.

Півсотні пікетувальників із плакатами, разом із дітьми вимагали скасувати таке обмеження. Люди тримали у руках плакати "Садовий, на бідних не заробиш", "Поверніть безкоштовний проїзд", "Руки геть від пільг", "Заберіть у чорнобильців пільги – поверніть здоров'я".

"Це ще більше приниження від влади, яке тільки може бути. Вчора їхала зранку в лікарню, показую водію пільгове посвідчення інваліда, а він мені не дозволив їхати безкоштовно. Мовляв, до до 10 ранку ще 10 хвилин, мушу платити. Інвалідів обмежують у ліках, інфраструктурі а тепер ще й в законних правах на проїзд. Тому ми всією родиною прийшли сюди пікетувати", - каже інвалід дитинства Оксана Стах.

До мітингувальників від влади вийшов начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець.

"В місті працюють представники підкомітету Верховної Ради з питань транспорту, котрі вивчають ситуацію із пасажирськими перевезеннями. Міська рада уже підготувала проект про скасування рішення щодо обмеження дії пільгових посвідчень у міському транспорті. Але ми будемо змушені переглядати вартість проїзду в міському транспорті до 5 гривень для усіх", — каже Юрій Голець.

Пікетувальники скандували чиновнику "Ганьба!". Ініціативна група після переговорів у кабінеті міського голови Андрія Садового повідомили, що в юридичному відділі міськвиконкому отримали проект рішення про скасування обмежень на перевезення пільговиків. Цей документ набуде чинності наступного тижня, якщо під ним поставлять підписи члени міськвиконкому.

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові на пікеті вимагали скасувати обмеження у часі для проїзду пільговикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі