неділя, 15 грудня 2013 23:00

У Львові на майдані стоятимуть і на новорічні свята, а у четвер запалять євроялинку
5

15 грудня на львівському євромайдані о 18:00 розпочалося народне віче. На площі перед пам'ятником Шевченка зібралося близько трьох тисяч осіб, переважно – старші чоловіки і жінки.

"До нас підходять записуватися їхати на Київ молоді дівчата і старші жінки. А тут я бачу багато чоловіків. Невже ми будемо пускати дівчат у дорогу, а самі будемо у Львові грітися? Наш майдан – це живлення київського, його підтримка, але  усі важливі рішення приймаються там, і там має бути основна сила. Готуйтеся до того, що ми будемо стояти ще довго. Збір щодня о шостій, а у четвер тут запалимо євроялинку. Якщо треба – тут будемо святкувати усі новорічні свята", - звертається із сцени до натовпу співкоординатор львівського євромайдану Роман Брезіцький.

Під час мітингу волонтери зі скриньками збирають гроші у небайдужих львів'ян на потреби євромайдану. Минулого тижня зібрали більше 172 тисяч гривень.

"Я всього на пару днів приїхав до Львова, бо дуже захворів. Сьогодні вночі із хлопцями їдемо назад в столицю, намагаємося змінювати один одного. Дома треба вирішити справи, переодягнутися. Багажники автобусів на Київ заповнені продуктами, але там зараз найбільш треба теплих шкарпеток і одноразового посуду", - каже керівник "Молодого Народного Руху" Андрій Ковальський.

Щодня від Координаційного штабу на вулиці Винниченка, 18 від'їжджають автобуси та приватний транспорт у Київ. Близько тисячі охочих відправляються на мітинг у столицю.

Зараз ви читаєте новину «У Львові на майдані стоятимуть і на новорічні свята, а у четвер запалять євроялинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі