середа, 07 серпня 2019 13:05

У ДТП із Сердюковим ніяк не знайдуть винних — кременчужани мітингують у Полтаві (фото)

7 серпня у Полтаві під прокуратурою зібралися кременчужани — вимагають справедливого слідства для справи Сердюкова-Пашетних.

Журналіст Gazeta.ua поспілкувався з мітингувальниками на місці події.

Автор: Ярослава Фоніна
  Кременчужани вимагають правди у справі із Сердюковим
Кременчужани вимагають правди у справі із Сердюковим

"Ми приїхали сюди, щоб підтримати нашого співробітника з Кременчуцького сталеварного заводу. На наш погляд, те, що нам розказують... Тут йде затягування справи, неправда, замилювання очей. Юрист, який працює з Валерієм, поділився з нами інформацією, що деякі свідчення в ході слідства зникають. Багато чого зроблено упереджено, є приховування фактів. Тому ми вимагаємо правди", — прокоментував Роман Черкас, інженер-технолог Кременчуцького сталеварного заводу.

Його колега Валерій Похиленко 13 липня потрапив у резонансне ДТП під Бричківкою Полтавського району. Водій Toyota Corolla виїхав на зустрічну смугу руху, не впорався з керуванням та врізався у ВАЗ-21099, за кермом якого був Валерій. Toyota загорілася від зіткнення. У ній перебували полтавська журналістка Олена Пашетних (Кузіна) та Олексій Сердюков, засновник групи проектів "Зміст". У ДТП загинула дружина Валерія — Олена Похиленко.

Раніше, 31 липня, Октябрський районний суд Полтави розглянув клопотання адвоката Романа Винника зі сторони Валерія Похиленка. Тоді адвокат повідомив, що Валерій сумнівається щодо об'єктивності слідства, навів низку аргументів на підтвердження і вимагав перегляду слідства. Проте судове засідання завершилося відмовою у відводі слідчих і прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво за фактом смертельної ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждалі в ДТП під Полтавою звернулися до суду, бо не вірять слідству — відео

Кременчужан не задовольнило рішення суду, і вони вирішили вимагати справедливості. Тож 7 серпня о 9:00 зібралися під стінами прокуратури. Для заходу підготували плакати із написами "Хто відповість перед потерпілою родиною?", "Вимагаємо негайного реагування прокуратури!", "Чому у справі Сердюкова-Пашетних досі немає підозрюваних?", "Ніхто не вірить слідчим і прокурорам у справі" та інше. Поряд із мітингувальниками — поліція.

"Організатори подали заявку на проведення масового заходу. Згідно із 39 статтею Конституції України, громадяни мають право проводити зібрання, тільки заздалегідь повідомити органи виконавчої влади", - прокоментував Євгеній Лябах, старший інспектор сектору превенції Полтавського відділу поліції. Він із колегами слідкує за порядком на заході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник "Змісту" зізнався, що був за кермом під час смертельної ДТП - Відео

Офіційно невідомо, хто був за кермом "Тойоти". Проте Олексій Сердюков написав на своїй сторінці у "Фейсбуку", що саме він керував на той час автомобілем. Також пообіцяв фінансову підтримку родині загиблої жінки.

Зараз ви читаєте новину «У ДТП із Сердюковим ніяк не знайдуть винних — кременчужани мітингують у Полтаві (фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають