вівторок, 08 жовтня 2019 15:03

У центрі міста на лавку посадили міні-банкіра - фото
4

Встановили скульптуру банкіру
Фото: Ярослава Фоніна
Встановили скульптуру банкіру
Встановили скульптуру банкіру
Встановили скульптуру банкіру

У Полтаві на вулиці Європейська,2 встановили міні-скульптуру на честь банкіра Сергія Хрульова. 3 жовтня її "посадили" на спинку лавки перед банком "МБТ Банк".

Журналіст Gazeta.ua поспілкувалася з полтавцями і дізналася чи подобається їм скульптура.

"Не знаю, хто такий Хрульов. Але сама скульптура гарна. Нагадує садового гномика", - повідомила полтавка Діана Даценко. Дівчина мешкає поруч, тож щодна проходить цією вулицею.

"Скульптура симпатична, нагадує моє рідне місто. Я сам із Ужгорода, хоча й у Полтаві живу більшість свого життя. Так от, в Ужгороді таких фігурок багато, по всьому місту розкидані. Гарна можливість збагатити знання про історично важливих особистостей і віддати їм шану", - прокоментував Василь. Прізвище не назвав.

Скульптуру встановили за ініціативи "МБТ Банку", який наразі створює міні-скульптури на честь банкірів-благодійників. Першою з них стала міні-скульптура Озіаса Хаіса в Одесі. Друга - на честь Сергія Хрульова.

Виготовляє їх скульптор-одесит Олег Новаєв.

Як повідомляє видання "Полтавщина", Сергій Хрульов був головою правління Полтавського земельного банку (нині це будівля Полтавського аграрного коледжу). Банкір займався громадською діяльністю. Він пожертвував тисячу рублів на користь співробітників банку. За його керівництва банк виділив 60 тисяч рублів на облаштування Жіночої художньо-ремісничої школи. На цю школу Хрульов жертвував і власні кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У печері знайшли найдавнішу скульптуру

У Полтаві це вже друга міні-скульптура. Перша з'явилася на ТЦ "ЦУМ" на честь Енея - героя "Енеїди" Котляревського.

Зараз ви читаєте новину «У центрі міста на лавку посадили міні-банкіра - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі