вівторок, 01 грудня 2020 11:51

"Треба мати за що боротися з пандемією" - мер Івано-Франківська просить не запроваджувати локдаун

"Треба мати за що боротися з пандемією" - мер Івано-Франківська просить не запроваджувати локдаун
Мер Івано-Франківська просить уряд не посилювати карантин. Фото: zt.20minut.ua

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків не підтримує запровадження жорсткого карантину. Мер звернувся до уряду із проханням дати можливість підприємцям працювати у період новорічних та Різдвяних свят.

Про це Марцінків сказав у прямому ефірі у Facebook.

Мер Івано-Франківська розповів про позитивну статистику захворюваності на Covid-19 - у місті зменшується кількість нових випадків і пацієнтів на стаціонарному лікуванні. За останню добу немає жодної смерті від хвороби.

Тому Марцінків просить не запроваджувати локдаун.

"Звертаюся до уряду з проханням не запроваджувати локдаун. Тому що він доб'є малий і середній бізнес, який непросто переживає цей рік. Саме перед Миколаєм, перед новорічно-різдвяними святами, підприємці зароблять ті кошти, за які потім можуть утримувати свої господарства, своїх працівників протягом січня, лютого, березня - майже до великодніх свят. Тому прохання до уряду не запроваджувати локдаун, щоб наше місто, наша країна могли вижити в такий непростий час", - сказав міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, чи зупинять транспорт при запровадженні жорсткого локдауну

І нагадав, що минулої суботи в Україні вшановували День пам'яті жертв Голодомору. І зараз важливо пережити пандемію, але ще важливіше - мати "за що боротися з пандемією, за що фінансувати освітян і лікарів".

Локдаун – жорстка форма карантину, що обмежує вільне пересування в країні та за її межами. Нормально працюють лише організації, що надають основні потреби та послуги.

Під час карантину вихідного дня українці значно знизили свою активність. У перший "карантинний" вікенд українці зменшили розрахунок платіжними терміналами та менше переміщалися власним і громадським транспортами. Майже наполовину рідше в Україні відвідували торговельні центри.

Зараз ви читаєте новину «"Треба мати за що боротися з пандемією" - мер Івано-Франківська просить не запроваджувати локдаун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі