пʼятниця, 15 січня 2021 16:26

Трасу Київ-Харків погрожують перекрити, доки газ не буде по 2 грн
10

У Полтаві учасники акції протесту проти підвищення тарифів перекрили рух транспорту в центрі міста - вул. Соборності біля Корпусного парку та вул. Сінну біля облради.

Протестувальники деякий час ходили переходами, зупинивши рух громадського транспорту, а потім знялися та пішли геть, повідомляє "Полтавщина".

У Полтаві перекривали вулиці та вимагали відставки уряду і облради
Фото: t.me/fontan1000000
У Полтаві перекривали вулиці та вимагали відставки уряду і облради
У Полтаві перекривали вулиці та вимагали відставки уряду і облради
У Полтаві перекривали вулиці та вимагали відставки уряду і облради
У Полтаві перекривали вулиці та вимагали відставки уряду і облради

У такий спосіб Полтава долучилася до Всеукраїнської акції проти підвищення тарифів на електроенергію, газ та за скасування плати за його транспортування.

Активісти озвучили вимоги: відправити у відставку уряд, керівництво ОДА та обласну раду. У перших рядах протестувальників журналісти помітили активіста "Народного контролю" Романа Стегнія, власника видання "Останній Бастіон" Геннадія Сікалова, якого днями затримували за підозрою в махінаціях зі страховкою, та колишнього нардепа Сергія Капліна.

Останній запропонував не комунікувати з обласним керівництвом, бо це "офіс газової мафії". А також націоналізувати "Полтавагаз", створити постійний штаб з перекриття траси Київ - Харків, доки центральна влада не погодиться на тариф у 2 грн, бо "це собівартість полтавського газу".

Він заявив, що "громадський контроль над трасою має тривати доти, доки уряд не погодиться на ціну у 2 гривні". А для початку запропонував перекрити рух центром міста біля облради та обласного управління СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президент збрехав, що він знизив тарифи" — експерт на мітингу розніс заяви Зеленського

Під гаслом "Хватіт вже пі...еть" більшість мітингувальників погодились із цим і рушили перекривати вулиці.

Протягом години рух центром міста був заблокований. Після того, як до протестувальників з претензіями вийшли пасажири громадського транспорту, пікетувальники почали пропускати тролейбуси. Згодом прибув Каплін і оголосив завершення блокування.

Автор: t.me/fontan1000000
  Обурені пасажири зупиненого тролейбуса вийшли до протестувальників з вимогою розблокувати рух громадського транспорту
Обурені пасажири зупиненого тролейбуса вийшли до протестувальників з вимогою розблокувати рух громадського транспорту

Не обійшлося без скандалів. Від учасників протестів надійшла інформація, що машина правоохоронців збила людину на пішохідному переході на вул. Сінній. Та в патрульній поліції її спростували.

"Виклик на лінію 102 надходив, але за фактом ДТП не підтвердилася. Виник конфлікт між водієм й одним з мітингувальників. В результаті громадянин написав заяву до патрульної поліції, водій надав пояснення. Надалі матеріали розгляне дільничний офіцер поліції", - сказав у коментарі Gazeta.ua речник патрульної поліції Полтави Руслан Возниця.

Та додав, що автомобіль цивільний, водій не належить до співробітників правоохоронних органів.

Із січня в Україні зросли комунальні тарифи, що призвело до масових протестів у різних містах. Уряд скасував пільговий тариф на електроенергію, за яким люди сплачували по 90 коп. за перші 100 кВт. Решту місячного обсягу покривали по 1,68 грн/кВт. Поки що діє єдина ціна - 1,68 грн.

До того Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила збільшення вартості доставки газу облгазами. Для кожного регіону ціна різна - від 0,45 грн до 3,34 грн за куб. м. Раніше в більшості регіонів сплачували по 0,34 - 1,9 грн.

Ціну за паливо для населення підняли і понад 50 газопостачальних компаній. За 1 тис. куб. беруть від 6,99 тис. до 10,8 тис. грн. У грудні продавали по 6-9 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Трасу Київ-Харків погрожують перекрити, доки газ не буде по 2 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі