вівторок, 14 січня 2020 18:05

Свято Маланки: лікарка не прийняла жінку, бо "треба першим чоловіка пустити в кабінет"

Свято Маланки: лікарка не прийняла жінку, бо "треба першим чоловіка пустити в кабінет"
Випадок стався біля кабінету №27 у поліклініці 4-ї міської клінічної лікарні

У Львові лікарка не прийняла жінку, яка мала талон на перший прийом зранку, аргументувавши це тим, що на Маланки "треба першим чоловіка пустити в кабінет".

Випадок стався вранці 14 січня у поліклініці 4-ї міської клінічної лікарні на вул. Ярослава Стецька, розповів львівський журналіст Отар Довженко, пише 032.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитяча лікарка нетверезою оглядала маленьких пацієнтів

"Сімейна лікарка в поліклініці щойно відмовилася приймати людину, яка мала талончик на найраніший час, бо "нам треба першим чоловіка пустити в кабінет". Пацієнти слухняно пропустили вперед чоловіка з пізнішим талончиком", – сказав Отар Довженко.

Він додав, що не знає прізвища цієї лікарки, адже очікував у черзі під іншим кабінетом.

Цей випадок стався біля кабінету №27, на дверях якого два прізвища.

13 січня українці відзначають Маланку, або Щедрий Вечір. За давнім звичаєм хлопці на світанку 14 січня йшли посівати. Зерно брали в рукавицю або в торбину. Спочатку йшли до хрещених батьків та інших родичів і близьких. Зайшовши до хати, посівальник сіяв зерном і вітав всіх із Новим роком.

Свято Маланки має язичницьке коріння. Давні слов'яни вірили, що в богині Лади – матері богів, крім сина – побратима бога Місяця, була й донька Маланка, яка була дуже вродливою. Її викрав із срібного терема лихий змій та сховав у підземному царстві, коли брат Місяць був на полюванні. Звільнив її богатир Васильчик і взяв за дружину. Саме тому 13 січня вшановують не лише Маланку, а й Василя. За християнським календарем, це також день преподобної Меланії

Зараз ви читаєте новину «Свято Маланки: лікарка не прийняла жінку, бо "треба першим чоловіка пустити в кабінет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі