пʼятниця, 23 лютого 2018 04:35

Судові виконавці назвали шокуючу цифру несплачених аліментів

Автор: prozoro.info
  Вінниця:назвали шокуючу цифру несплачених аліментів
Вінниця:назвали шокуючу цифру несплачених аліментів

11 днів тому вступив у дію Закон України, яким вдосконалено порядок примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів.

За цей період у Вінницькій області працівники виконавчої служби стягнули понад 2 млн. грн заборгованості по аліментах, пише Вiнниця.info.

"Один з боржників аби уникнути обмежень і відповідальності, одразу сплатив 75 тис. гривень", - говорить начальник управління ДВС у Вінницькій області Олександр Чорнобай.

В області нараховується 26 тисяч боржників по аліментах, з них біля 5 тисяч мають заборгованість по сплаті більше 6 місяців. Серед яких депутат сільської ради та бізнесмен.

Щодо таких людей державні виконавці повинні скласти адміністративний протокол та винести 4 постанови. Це тимчасове обмеження виїзду за кордон, про тимчасове обмеження права керування транспортним засобом правах, в праві на полювання, на носіння зброї. Протокол про адмін-правопорушення передбачає адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько, якого розлучили з донькою, 257 разів викликав поліцію

Є боржники, які наймають адвокатів аби не платити аліменти.

"В Ямпільскому районі боржник має заборгованість по сплаті аліментів біля 80 тис. гривень. Чоловік є власником двох фірм, користується автомобілями. Ухиляється від судового рішення і не сплачує аліменти. Він найняв декілька адвокатів, кожну процесуальну дію оскаржує і принципово не платить. На сьогодні взяли під особистий контроль, утворили виконавчу групу, щоб вжити заходів, аби погасити заборгованість, - додає Чорнобай.

6 лютого набув чинності закон про посилення відповідальності батьків, які не платять дітям аліментів.

Їм можуть заборонити виїзд за кордон, позбавити права керувати автомобілем, використовувати зброю. Тих, хто не має офіційного доходу, примусять до суспільно-корисних робіт.

Зараз ви читаєте новину «Судові виконавці назвали шокуючу цифру несплачених аліментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі