вівторок, 08 січня 2019 14:31

Сотні людей, квіти та лампадки: полтавці вшанували загиблого підлітка
8

Полтавці вшанували пам'ять загиблого підлітка
Фото: Юрій ІВАНОВ
Полтавці вшанували пам'ять загиблого підлітка
Полтавці вшанували пам'ять загиблого підлітка
Полтавці вшанували пам'ять загиблого підлітка
Полтавці вшанували пам'ять загиблого підлітка

Сьогодні, 8 січня, о 11:30 у центрі Полтави неподалік Малої академії мистецтв зібралися сотні людей, щоб вшанувати пам'ять Артема Левченка. 2 місяці томі його збило авто. Учора хлопець помер, не виходячи із коми.

На місці побував журналіст Gazeta.ua

Полтавці прийшли з квітами та іграшками, щоб підтримати родину загиблого підлітка.

Світлана Петрученя принесла лампадку в пам'ять про загиблого.

"У мене син Микита катався із Артемом на велосипеді напередодні трагедії. Не можу стримати сліз. На його місці могла бути будь-яка дитина. Хочу, щоб винуватиця понесла покарання", - сказала вона.

"Знала Артема особисто. Він був чемний і хороший хлопчик. Сподіваюся, що зло буде покаране", - додала сусідка загиблого Наталія.

Люди вимагають у правоохоронців швидкого та об'єктивного розслідування справи. Саме тому і перекрили центральну дорогу.

На акції була і полтавка Олена Семченко — водій зі стажем. Каже, що за швидкості 40 км/год такого не могло статися. Боїться, що справу можуть "зам'яти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Полтавою у ДТП загинули 2 людей

"Моя старша донька ходить цим пішохідним переходом щодня. Це і спонукало мене прийти на акцію. Ми ж не знаємо, чия дитина буде наступною", - сказала Семченко.

За правопорядком cлідкувала патрульна поліція. На акції були громадські активісти, які вимагали у правоохоронців викликати на місце події керівництво поліції та прокуратури. Люди кажуть, що протестуватимуть, допоки не буде реакції на їхнє прохання.

6 листопада близько 14:10 у центрі Полтави позашляховик Mercedes-Benz збив Артема Левченка, який їхав на велосипеді біля знаку "Обережно діти". Водій - місцева бізнесменка Наталія Саєнко, власниця ресторанів "TAU" та "Woka". Тоді потерпілого відвезли до Полтавської обласної клінічної лікарні в тяжкому стані. Увесь час хлопець перебував у комі. 7 січня помер, не приходячи до тями.

Одразу після ДТП невідомий чоловік зняв номерні знаки із автівки та реєстратор, який через добу приніс до поліції.

За цей час Октябрський райсуд Полтави наклав арешт на відеореєстратор Falcon з автомобіля Mercedes-Benz та на карту пам'яті Apacer, яка знаходилася у відеореєстраторі. Згодом заарештували і саме авто.

Наталія Саєнко продовжує їздити містом на іншому автомобілі та керувати бізнесом. Заклади, які пов'язані з родиною Саєнків: перукарня "Долорес", ресторани Woka, TAU та "Теле-піца".

Перед в'їздом до Ірпіня Київської області невідомий на автомобілі збив чоловіка і жінку.

Зараз ви читаєте новину «Сотні людей, квіти та лампадки: полтавці вшанували загиблого підлітка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають