пʼятниця, 03 серпня 2018 01:35

Щороку готувала різдвяну вечерю військовим - померла найстарша волонтерка Закарпаття

Щороку готувала різдвяну вечерю військовим - померла найстарша волонтерка Закарпаття
Катерина Омельчак 22 роки готувала вечерю на святвечір для солдатів Фото: pmg.ua

Ужгородська активістка Катерина Омельчак померла на 92 році життя. Вона була найстаршою волонтеркою Закарпаття, яка щиро переймалася долею України.

Протягом 22 років бабуся Катя готувала 12 страв до різдвяного столу наших солдат. А також допомагала військовим в АТО чим тільки могла, розповіла кореспонденту Gazeta.ua волонтерка та журналістка Галина Ярцева.

"Вона визначила для себе свою волонтерску місію. Щомісяця 5-го числа бабуся приносила тисячу гривень зі своєї мізерної пенсії. Не узяти їх - смертельна образа. Вона вважала своїм обов'язком допомагати війську, а День незалежності України і День українського війська 14-го жовтня - особливими днями, улюбленими на календарі", - розповідає Галина Ярцева.

Минулого року Катерина Омельчак відзначила своє 90-ліття. З нагоди ювілею була удостоєна відзнаки Президента України. Колеги-волонтери подали її кандидатуру на звання "Почесний громадян міста Ужгород" та отримати його бабуся так і не встигла.

"Коли ми в страшний дощ на день міста волонтерили, пані Катерина прийшла з букетом квітів до нас. І знаєте, що робила? Бачила, що лиє дощ і людей біля ятки небагато. Вона вийшла на тротуар і закликала кожного до нас. І люди йшли за нею!", - пригадує журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятаємо: імена всіх героїв, які загинули на Донбасі у липні

Прощатимуться з Катериною Омельчак 3 серпня в Ужгороді, ховатимуть на цвинтарі "Кальварія".

Зараз ви читаєте новину «Щороку готувала різдвяну вечерю військовим - померла найстарша волонтерка Закарпаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі