середа, 16 травня 2018 17:55

Школа, де отруїлися діти, відновила роботу: деякі посадовці проти

Школа, де отруїлися діти, відновила роботу: деякі посадовці проти
Сьогодні з лікарні виписали останню дитину, яка отруїлася у школі №8 у Черкасах. Фото: media.slovoidilo.ua

У Черкаські школі №8, де діти отруїлися невідомою речовиною, відновили навчання. Із 512 учнів на уроках перебувають 411. Сьогодні з лікарні виписали останню дитину.

"Я проти відновлення навчання у школі №8 до тих пір, поки не будуть встановлені причини та джерела отруєння. На жаль, міська комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення щодо призупинення навчального процесу тільки 10 та 11 травня", - повідомив на сторінці в Facebook керівник департаменту освіти Черкаської міської ради Сергій Воронов.

"За відсутністю будь-якої інформації від служб, які проводять розслідування, за відсутністю будь-яких інших вказівок від комісії з надзвичайних ситуацій, ми були вимушені відновити навчальний процес 14 травня, адже юридичних підстав продовжувати "карантин" у нас не було".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей в Черкасах могли отруїти навмисно - СБУ

"8 травня, коли сталося масове отруєння, до нас госпіталізували 55 дітей і 4 дорослих. У кого були сильніші прояви симптомів, тих переводили до реанімації. У відділені залишили кілька дітей, які мали супутні патології", - говорить Людмила Стрєлкова, заступник начальника відділу надання медичної допомоги матерям та дітям управління охорони здоров'я Черкаської обласної державної адміністраці.

Також вона зазначила, що симптоматика була інгаляційного ураження. Діагноз "отруєння невідомою речовиною", залишається незмінним.

8 травня у Черкаській школі №8 після проведення урочистої лінійки на подвір'ї до лікарень протягом дня звернулися 55 дітей зі скаргами на нудоту та головний біль. Причину масового отруєння поки що не виявили.

Зараз ви читаєте новину «Школа, де отруїлися діти, відновила роботу: деякі посадовці проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі