пʼятниця, 15 листопада 2019 04:25

Скляні ліфти та VIP-зала: як оновлять міжнародний аеропорт

У Вінниці планують реконструювати термінал Міжнародного аеропорту "Вінниця". Його довірили розробити компанії "УВТ ГРУП" (UVT GROUP). Проект реконструкції передбачає добудову третього поверху, скляні ліфти та VIP-залу.

Проект, над яким працює саме "УВТ ГРУП", ще опрацьовується та не є остаточним, пише vezha.vn.ua.

Згідно з концепцією, реконструйований термінал матиме орієнтовну площу 11 000 метрів квадратних. Реконструйоване бомбосховище, повне перепланування приміщень, надбудований третій поверх, окремий вхід для VIP персон і двоє гейтів для відправлення пасажирів.

  Реконструкція терміналу Міжнародного аеропорту «Вінниця». Фото: vezha.vn.ua
Реконструкція терміналу Міжнародного аеропорту «Вінниця». Фото: vezha.vn.ua

Термінал також матиме змогу приєднати телескопічні рукави, можливість розширення міжнародної зони без перепланування технологічного процесу.

Новий термінал відповідатиме класу А,В енергоефективності. Для цього буде утеплено фасад з повною його заміною на сучасні утеплюючі матеріали та керамічне покриття, нове скління на базі фасадних систем Reynaers.

Для правильних розрахунків потоків людей по терміналу була використана індивідуально розроблена математична модель, а також модель для розрахунку евакуації людей при пожежі. Об'єкт матиме залізобетонний каркас, деякі панелі перекриття будуть демонтуватись для можливості надбудови 2-го та 3-го поверху. Проект розрахований на сейсмічність 7 балів.

  Як виглядатиме термінал Міжнародного аеропорту «Вінниця». Фото: vezha.vn.ua
Як виглядатиме термінал Міжнародного аеропорту «Вінниця». Фото: vezha.vn.ua

Термінал планують обладнати додатковими прозорими ліфтами, а також металевими сходами з довговічним покриттям. Термінал має враховувати потреби маломобільних пасажирів.

На стелі другого поверху та над сходовими шахтами будуть розташовані додаткові світлові ліхтарі, які виконуватимуть функцію димовидалення, що дасть змогу уникнути великих повітропроводів димовидалення та компенсації. В будівлі також будуть передбачені VIP зали з сучасним затишним інтер'єром і конференц-залою.

В складі проекту також передбачені: насосна станція пожежного і питного водогону, сучасний паркінг з місцями для електроавтомобілів та благоустрій території.

  Реконструкція терміналу Міжнародного аеропорту «Вінниця». Фото: vezha.vn.ua
Реконструкція терміналу Міжнародного аеропорту «Вінниця». Фото: vezha.vn.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SkyUp відкрив авіарейси зі Львова до Парижа

З 2 липня між аеропортами "Вінниця" та "Бориспіль" курсують автобуси. Транспорт буде перевозити пасажирів один раз на добу в обох напрямках. Окремі квитки на нього купити не можна.

Поїздка на автобусі є частиною авіаквитка, придбаного у авіакомпанії МАУ. У пошуку на сайті, при замовленні квитка можна обрати Вінницю як точку відправлення з пересадкою на літак у "Борисполі".

З вінницького аеропорту автобус буде вирушати о 3:00, а прибуватиме до "Борисполя" о 7:00 ранку. З київського аеропорту автобусний рейс запланований на 20:25, час прибуття до аеропорту "Вінниця" — 00:25.

Зараз ви читаєте новину «Скляні ліфти та VIP-зала: як оновлять міжнародний аеропорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі